Uutiset / 04.06.2014

Elokuva- ja tv-tes:in neuvottelut jatkuvat elokuussa

Elokuva- ja televisioalan uudistettua työehtosopimusta on neuvoteltu vuoden alusta alkaen. Neuvotteluissa ovat Journalistiliiton lisäksi mukana Teatteri- ja Mediatyöntekijät TeMe, työnantajaliitto Palta, SATU ry. ja Suomen elokuvatuottajien keskusliitto SEK.

   Tiistaina 3.6. neuvottelut jäivät kesätauolle. Sopimusteksteissä on paljon avoimia kohtia. Kesän aikana niitä kirjoitetaan elokuun neuvotteluja varten. Lisäksi erimielisyys on mm. minipalkoista ja jaksotyöajan jakson maksimituntimääristä. Elokuuta varten selvitetään yhdessä myös elokuvien ja tv-tuotantojen rahoituksen tilanne Suomessa.

   Neuvotteluosapuolilla on yhteinen tahto päästä sopimukseen elokuun loppuun mennessä. Journalistiliiton jäseniä sopimuksen piirissä on noin 350.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.