Uutiset / 21.01.2014

Eläkeläisillekin jäsenmaksu

SJL:n hallitus valmistelee valtuustolle esitystä, jonka mukaan myös liiton eläkeläisille määrättäisiin jäsenmaksu.

Hallitus ei vielä ottanut kantaa siihen, koskisiko jäsenmaksu kaikkia nykyisiäkin eläkeläisiä vai tulisiko jäsenmaksu voimaan niin, että sitä maksaisivat jonkin tietyn päivämäärän jälkeen eläköityvät. Myöskään maksun suuruutta hallitus ei ole vielä käsitellyt.

Tähän asti eläkkeelle siirtyvä jäsen on saanut loppuiäkseen vapautuksen jäsenmaksusta, mutta Journalisti-lehti on eläkeläisille maksullinen. Lehden on tilannut noin viidennes SJL:n eläkeläisistä.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.