Uutiset / 26.09.2018

Ehdota ansiomerkin saajaa!

Journalistiliitto myöntää vuosittain valtuuston syyskokouksen yhteydessä ansiomerkkejä erityisen ansioituneille jäsenille. Tänä vuonna ansiomerkit jaetaan valtuuston järjestäytymiskokouksen yhteydessä 12.-14.12.2018. Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä Journalistiliiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Ansiomerkeistä päättää liiton hallitus. Viimeinen esitysten jättöpäivä on keskiviikkona 10.10.2018. Myöhästyneitä ehdotuksia ei käsitellä. Ansiomerkin myöntämisedellytyksenä on ansiokas toiminta liiton hyväksi. Ansiomerkkiä on pidetty ”elämäntyöpalkintona”, mutta merkki ei ole tarkoitettu ainoastaan luottamustehtävistä jo luopuneille. Ehdotusten hyviin perusteluihin kannattaa panostaa, sillä ansiomerkki ei seuraa automaattisesti jonkin luottamustehtävän hoitamisesta. Miten ehdokas on toiminut ansiokkaasti? Miksi merkki pitäisi myöntää juuri hänelle? Esitykset jätetään täällä.

Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.