Uutiset / 13.12.2012

BTI International Oy yrittää rikkoa hakusaartoa

”On ihmeellistä, että hakusaartoon asetettu yritys, joka ei ole sitoutunut alan työehtosopimuksiin, voi hakea uutta työvoimaa työvoimahallinnon sivujen kautta. Journalistiliittoon ja Akavan Erityisaloihin kuuluville asetelma on selvä: saarron alaisiin töihin ei haeta”, SJL:n edunvalvontajohtaja Petri Savolainen kommentoi yrityksen toimia.

Hakuilmoituksessa BTI International hakee kääntäjiä vakituisiin työsuhteisiin palkkatyössä, jossa palkka määräytyy sopimuksen mukaan. Hakija voi olla myös freelancer-kääntäjä, joka toimii omalla toiminimellä. Ilmoituksen mukaan työ on palkkatyötä tai yrittäjäpohjaista freelancer-työtä. Lisäksi työn kerrotaan olevan etätyötä.

”Ilmoituksessa viitataan kääntäjäkohtaisesti sovittavaan sopimukseen, sillä BTI International Oy ei ole minkään työehtosopimuksen piirissä. Ilmoitus paljastaa myös sen, että yrityksen mielestä heidän tarvitsemansa freelancerit ovat yrittäjiä”, Savolainen toteaa.

Perinteisesti av-kääntäjät ovat enemmistönä olleet freelancereita ja nimenomaan työsuhteisia freelancereita. Esimerkiksi Ylen ja MTV:n Yhtyneet-sopimus on työsuhteista freetyötä koskeva työehtosopimus.

Journalistiliiton ja Akavan Erityisalojen 20. marraskuuta asettama hakusaarto BTI Internationalissa jatkuu toistaiseksi. Emoyhtiö Broadcast Text International Oy on samoin hakusaarrossa ja lisäksi ylityökiellossa toistaiseksi.

 

Lisätietoja: Petri Savolainen 050 – 534 2485


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.