Uutiset / 02.02.2015

Bonnier Kirjat irtisanoo 5

Bonnier Kirjat Suomi Oy on saanut 15. tammikuuta alkaneet, suoramyyntiä koskeneet yt-neuvottelunsa päätökseen. Neuvottelujen tuloksena suoramyynnin liiketoiminnasta irtisanotaan tämän vuoden kuluessa viisi työntekijää, joista yksi on journalisti.

Irtisanottavista kolme on vakituisia työntekijöitä. Kaksi on tuntityöntekijöitä, joille ei ole viime aikoina muutenkaan ollut tarjolla työtunteja.

Työnantaja pitää itsellään oikeuden myös kuudennen henkilön irtisanomiseen tai oleelliseen toimenkuvan muutokseen ensi syksynä. Tämä uhka ei koske journalistisia työtehtäviä.

Irtisanomisten lisäksi koko suoramyynnin henkilöstö saatetaan lomauttaa tämän vuoden aikana enintään 20 työpäiväksi.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.