Uutiset / 23.02.2011

Antti Kaarto Kymenlaakson Journalistien johtoon

Urheilutoimittaja Antti Kaarto Kymen Sanomista valittiin Kymenlaakson Journalistit ry:n puheenjohtajaksi yhdistyksen vuosikokouksessa lauantaina 19.2. Kouvolassa.

Yhdistyksen hallituksen jäseniksi valittiin Timo Suurnäkki, Pekka Kimpanpää ja Outi Palmu Kymen Sanomista, Tapio Lainesalo, Leena Laurila ja Krista Lihvonen Kouvolan Sanomista, Ritva Launeskoski Iitinseutu-lehdestä ja freelancer Arja Ukkonen. Hallituksen varajäseniksi valittiin Ilkka Kujala Keskilaakso-lehdestä ja Helena Vaittinen Kouvolan Sanomista.
Kokouksessa palkittiin Vuoden journalistina Kouvolan Sanomien toimittaja Katariina Hakaniemi. Häntä kiitettiin arkoihin aiheisiin tarttumisesta ja antaumuksellisesta kirjoittamisotteesta. Yhdistyksen standaarit luovutettiin yhdistystoiminnan ahkerille vastuuhenkilöille Irma Ikoselle ja Liisa Taavitsaiselle.
Vuosikokouksen alla palkittiin Vuoden valottajana Stora Enson pitkäaikainen pääluottamusmies ja harrastajateatteriaktiivi Antero Raanoja. Hän sai tunnustuksen toimittajien tarpeet hyvin huomioineena ja rohkeasti sanojensa takana seisovana henkilönä.

Katso myös

Kaikki uutiset

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.

Sanoma tuli pyöreään pöytään freelancejournalistien työn ehdoista

Pyöreän pöydän tapaamisen ajatus on, että voidaan keskustella ilman sitoutumista suoraan neuvotteluihin.