Uutiset / 25.05.2012

Ansioituneet aktiivit palkittiin valtuustossa

Alma Media –konsernin Pohjois-Suomen Median toimitusten pääluottamusmiehet eli Lapin Kansan Seija Lappalainen, Kainuun Sanomien Taru Paavoseppä ja Pohjolan Sanomien Henripekka Kallio joutuivat ankariin paineisiin kun näiden lehtien toimituksia saneerattiin, lehdet keskitettiin uuteen yhtiöön  ja kaiken lisäksi niissä otettiin käyttöön tabloid-formaatti.

Kolmikon kokemuksista on voitu ottaa oppia parhaillaan käynnissä olevissa uusissa yt-neuvotteluissa.

Yleisradion ensimmäinen varaluottamusmies ja luovien sisältöjen luottamusmies Seppo Puttonen hoitaa lähinnä vakinaisten ja määräaikaisten edunvalvontaa, mutta häntä kiitetään myös erityisen ansiokkaasta oslalistumisesta freelancereiden asioiden hoitamiseen. Vuonna 2011 Puttonen auttoi freelancereita kehittämään radio-ohjelmien uusintatietojärjestelmää, jonka avulla tekijät saavat uusinnoista heille kuuluvat korvaukset.

Otavamedian pääluottamusmiehenä toiminut Hanne Aho joutui viime syksynä tuleen yt-neuvotteluissa, jotka olivat mittasuhteitlaan alan suurimpia. Ahon ansioksi luettiin työpaikan ilmapiiristä huolehtiminen ja työntekijöiden työskentelyolosuhteiden päättäväinen puolustaminen.

Vuoden 2011 Järjestötekopalkinnon sai nuorten journalistien oma-aloitteisesti käynnistämä, suurta huomiota herättänyt Pelastakaa Reijo –kampanja.

”Kampanja on hyvä esimerkki siitä, miten ns. rivijäsenet voivat omalla aktiivisuudellaan nostaa esiin alan kysymyksiä sekä liitossa että julkisuudessa laajemminkin- Kampanja yhdisti useita erilaisia ja eri lähtökohdista toimivia tekijäjjärjestöjä yhteisten tunnusten alle”, puheenjohtaja Arto Nieminen totesi valtuustossa.

Palkinnon ottivat kampanjan puolesta vastaan Minna Kontkanen ja Suvi-Tuuli Kankaanpää.

Kunniamaininnan järjestöteosta sai Kymenlaakson Journalistien pitkäaikainen sihteeri Arja Ukkonen, joka viime vuosina on joutunut selvittämään yhdistyksessä sen entisen taloudenhoitajan jäljiltä paljastuneita taloudellisia epäselvyyksiä. Ukkonen onnistui hoitamaan ikävän vaiheen niin, että taloudelliset ja henkiset vahingot yhdistykselle jäivät mahdollisimman pieniksi. 


Katso myös

Kaikki uutiset

Lehdistönvapaus rapautuu myös Euroopassa

Euroopan kansalaisvapauksien liitto Liberties varoittaa uudessa raportissaan autoritaarisuuden noususta ja demokratian heikkenemisestä Euroopassa. Näiden trendien seurauksena median vapaus EU:ssa on uhattuna. Erityisen uhanalaisia ovat yleisradioyhtiöt.

Liiton neuvottelemia palkan- ja palkkionkorotuksia Yleisradiossa 1.6.

Yleisradion työehtosopimus ja Yhtyneet-sopimus nostavat työntekijöiden palkkoja ja palkkioita.

Lehdistönvapaus globaalisti yhä ahtaammalla: Itä-Eurooppa suuri huoli, valopilkkuna Ukrainan loikka, Suomessakin haasteita

Suomi on säilyttänyt viidennen sijansa indeksissä, mutta tilanteen heikkeneminen etenkin Itä-Euroopassa on Suomellekin suuri huoli.