Uutiset / 16.08.2018

Amerikkalaislehdet yhdessä rintamassa vapaan median puolesta

Kuva: White House / Public Domain Kuva:
Kampanjassa on mukana lehtiä pienistä suuriin, kaikkialta Yhdysvalloista.  CNN:n uutisen mukaan kampanjassa on merkittävää muun muassa se, että se levittää keskustelun Trumpin hyökkäyksistä Washingtonista ja New Yorkista kaikkialle Yhdysvaltoihin. Vaikka Trumpin retoriikka olisi varsinaisesti suunnattu suurten medioiden politiikan journalisteja vastaan, journalismin vastainen puhe iskee myös pieniin paikallisiin toimijoihin. Kampanjan ideoi The Boston Globe -sanomalehti. Muun muassa Globen teksti on jo luettavissa. Globen mukaan vapaan median korvaaminen valtiojohtoisella on minkä tahansa valtaa hamuavan, epärehellisen hallinnon keskeinen tavoite. "Nyt Yhdysvalloilla on presidentti, jonka toistaman mantran mukaan ne mediat, jotka eivät tue maan hallinnon politiikkaa, ovat kansan vihollisia", Globe niittaa. Kampanjassa on mukana enimmäkseen sanomalehtiä, mutta myös pieni joukko radio- ja tv-kanavia.  

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.