Uutiset / 19.04.2013

Alman Telanne kehuu lehtien tuloksen nousevan

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne myönsi kuluvalla viikolla haastattelun ruotsalaiselle SvD Näringslivetille. Haastattelu tehtiin Tukholmassa pidetyn sijoittajatapaamisen yhteydessä.

Haastattelun sävy ja Telanteen näkemys painettujen lehtien elinmahdollisuuksista poikkeavat räikeästi siitä valituksesta, jolla Viestinnän Keskusliitto on Suomessa kuvannut lehdenkustannuksen tilannetta. Tämä valitus on liittynyt nollalinjan tarjoamiseen palkankorotuksia hakeville journalisteille.

Kai Telanteen ruotsalaishaastattelun perusteella painetut lehdet eivät suinkaan ole haudan partaalla:

"Painetun lehdistön tilanne ei tule näyttämään samalta kuin ennen, mutta jos hoidat sitä oikealla tavalla, se tulee edelleen olemaan tervettä liiketoimintaa. Varsinkin niin, että korvaat levikin laskua digitaalisella tarjonnalla."

Telanne ennustaa, että talouden kääntyessä nousuun toimialakin kääntyy nousuun ("kommer den här verksamheten att blomma igen").

Journalistiliitto on ollut samoilla linjoilla Telanteen kanssa palkkavaatimuksia perustellessaan: kaikki ei selity rakennemuutoksella, vaan kyse on myös suhdanneongelmasta.

Kertoessaan Alman tulevista verkkolehtien maksumuureista toimitusjohtaja Telanne myöntää, että maksullisuus digitaalisilla jakeluteillä on suuri ongelma, joka ei ratkea yhdessä yössä. Samaan hengenvetoon hän kertoo, että osaavat journalistit ja hyvä journalismi maksavat.

Telanteen mukaan Kauppalehdessä maksumuurin käyttöönotto vähensi verkkokäyttöä vain viidellä prosentilla. Suurempi haaste on edessä Iltalehdessä, jota nyt lukee verkossa ilmaiseksi kolme miljoonaa henkeä viikossa.

Telanne kertoo SvD Näringslivetille omistavansa noin 85 000 Alman osaketta. Perjantaina 19.4. osakkeen kurssi oli 3,49 euroa, jolloin toimitusjohtajan omistuksen arvo on noin 296 000 euroa.

Pekka Vehviläinen

 

Linkki kyseiseen haastatteluun:

http://www.svd.se/naringsliv/branscher/handel-och-tjanster/papperstidningen-ar-inte-utraknad_8097604.svd


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.