Uutiset / 11.05.2015

Alma vähentää Lapin toimituksistaan 14

Alma Median Lapin lehtiä koskeneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Toimituksista vähennetään 14 henkilötyövuotta. Näistä 10 on irtisanomisia, ja neljä vähennetään eläkeratkaisuilla. Vahvimmin vähennykset osuvat Kemi-Tornioon.

Lapin Kansan mukaan muutosten henkilöstövaikutus kaikissa henkilöstöryhmissä on yhteensä enintään 21 henkilötyövuotta. Irtisanottavia on enintään 13.

Lapin Kansan mukaan Lapin Kansan, Pohjolan Sanomien, Uusi Rovaniemi -lehden ja Lounais-Lapin toimintoja yhdistetään. Lapin Kansa ja Pohjolan Sanomat myös lakkaavat ilmestymästä sunnuntaisin.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.