Uutiset / 04.02.2015

Alma Media neuvottelee Kainuun lehtien myynnistä

Alma Media Kustannus Oy on käynnistänyt neuvottelut Kainuun lehtiliiketoimintansa myymisestä Suomalainen Lehtipaino Oy:n kanssa. Kainuun Sanomat, kaupunkilehti Koti-Kajaani ja kolme tilattavaa paikallislehteä siirtyisivät Suomalaiselle Lehtipainolle arviolta maaliskuun puoliväliin mennessä. Asiasta kertoo Alma Media keskiviikkona julkaisemassaan lehdistötiedotteessa.

Tiedotteessa Alma Media Kustannus Oy:n toimitusjohtaja Kari Juutilainen uskoo, että "uusi omistaja vahvana paikallisena yrityksenä kykenee parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen vastatessaan koko sanomalehden tuotantoketjusta".

Suomalainen Lehtipaino Oy:n toimitusjohtaja Tenna Talvi-Pietarila puolestaan sanoo tiedotteessa: "Yrityskauppa on osa kasvustrategiaamme, jotta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme uusia palvelukonsepteja ja liiketoimintamalleja. Kainuulaisena perheyhtiönä meille on tärkeää toimia mukana kehittämässä maakuntaa."

Talvi-Pietarila ei kommentoi sitä, onko lehdissä mahdollisten kauppojen jälkeen luvassa henkilöstö- tai muita muutoksia.

"Vasta kaupan jälkeen ruvetaan suunnittelemaan seuraavia askeleita. Muuta en voi kommentoida", Talvi-Pietarila sanoi Journalistiliitolle puhelimitse.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.