Uutiset / 06.05.2015

Allerilla vaarassa 3 lehteä ja 55 työpaikkaa

Aller aloittaa yt-neuvottelut, joiden kohteena ovat printtilehdet Elle, Olivia ja Divaani. Konsernin tiedotteen mukaan lehtien kannattavuus on romahtanut, koska printtimainonta ja irtonumeromyynnin määrät ovat puolittuneet Suomessa kahdeksan viime vuoden aikana ja lasku jatkuu.

Neuvottelujen tavoitteena on kolmen miljoonan euron kustannussäästö ja enintään 55 työpaikan vähennys. Pääluottamusmies Sari Nurmo uskoo, että näistä 55:stä suurin osa on journalistisia työtehtäviä.

Allerin toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä sanoo tiedotteessa: ”Mainonnalla rahoitettujen suomalaismedioiden tilanne on surkea. Mainonta on siirtynyt verkkoon ja siellä haastajiamme ovat maailman suurimmat mediatalot Facebook ja Google."

Aller tiedottaa panostavansa kasvaviin digitaalisiin palveluihinsa, kuten Suomi24:ään, sisältömarkkinointiin sekä tilaajavetoisiin aikakauslehtibrändeihinsä, kuten Seiskaan, Koti ja Keittiöön, Katsoon, Fitiin ja Omaan Aikaan.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.