Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Allerilla vaarassa 3 lehteä ja 55 työpaikkaa

Allerilla alkavien yt-neuvottelujen kohteena ovat naistenlehdet Elle ja Olivia sekä sisustuslehti Divaani.

Aller aloittaa yt-neuvottelut, joiden kohteena ovat printtilehdet Elle, Olivia ja Divaani. Konsernin tiedotteen mukaan lehtien kannattavuus on romahtanut, koska printtimainonta ja irtonumeromyynnin määrät ovat puolittuneet Suomessa kahdeksan viime vuoden aikana ja lasku jatkuu.

Neuvottelujen tavoitteena on kolmen miljoonan euron kustannussäästö ja enintään 55 työpaikan vähennys. Pääluottamusmies Sari Nurmo uskoo, että näistä 55:stä suurin osa on journalistisia työtehtäviä.

Allerin toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä sanoo tiedotteessa: ”Mainonnalla rahoitettujen suomalaismedioiden tilanne on surkea. Mainonta on siirtynyt verkkoon ja siellä haastajiamme ovat maailman suurimmat mediatalot Facebook ja Google.”

Aller tiedottaa panostavansa kasvaviin digitaalisiin palveluihinsa, kuten Suomi24:ään, sisältömarkkinointiin sekä tilaajavetoisiin aikakauslehtibrändeihinsä, kuten Seiskaan, Koti ja Keittiöön, Katsoon, Fitiin ja Omaan Aikaan.