Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Älä eroa turhaan!

Esimerkiksi tiedottajan tai toimituspäällikön tehtäviin siirtyvät täyttävät yleensä edelleen Journalistiliiton jäsenkriteerit. He myös saavat samat palvelut kuin muutkin.

Tiesithän, että sinun ei luultavasti tarvitse erota Journalistiliitosta, jos etenet rivitoimittajan tehtävistä esimiehen asemaan tai siirryt uutisdeskistä tiedotustehtäviin?

Journalistiliitto hyväksyy jäsenikseen ne viestintäammattilaiset, joiden työhön journalistiset elementit kuuluvat olennaisena osana. Liiton jäseniä ovat muun muassa tiedottajat ja viestintäpäälliköt. He työskentelevät esimerkiksi viestintäyrityksissä, asiakaslehdissä, seurakunnissa, julkishallinnossa sekä yritysten ja järjestöjen viestintäyksiköissä.

Toisin kuin joskus luullaan, myös toimituksen esimies täyttää liiton jäsenkriteerit, kunhan hän ei käytä ratkaisevaa päätösvaltaa työehtoasioissa eikä valvo yrityksen taloudellisia etuja. Jäsenkelpoisia esimiehiä ovat esimerkiksi uutis- ja toimituspäälliköt sekä pienten lehtien päätoimittajat.

Heille on tarjolla samat jäsenedut ja -palvelut kuin muillekin.

Liiton jäseniä ovat myös mm. toimittajat, valo- ja videokuvaajat, ohjelmatyöntekijät, graafikot, av-kääntäjät, kaunokirjallisuuden kääntäjät, kustannustoimittajat sekä viestinnän opettajat ja tutkijat.

Lue lisää Journalistiliiton jäsenkriteereistä tai kysy osoitteesta jasenasiat(at)journalistiliitto.fi.

Uuden jäsenen liittymislomakkeen löydät osoitteesta www.journalistiliitto.fi/jasenpalvelut/lomakkeet