Uutiset / 25.11.2015

Älä eroa turhaan!

Tiesithän, että sinun ei luultavasti tarvitse erota Journalistiliitosta, jos etenet rivitoimittajan tehtävistä esimiehen asemaan tai siirryt uutisdeskistä tiedotustehtäviin?

Journalistiliitto hyväksyy jäsenikseen ne viestintäammattilaiset, joiden työhön journalistiset elementit kuuluvat olennaisena osana. Liiton jäseniä ovat muun muassa tiedottajat ja viestintäpäälliköt. He työskentelevät esimerkiksi viestintäyrityksissä, asiakaslehdissä, seurakunnissa, julkishallinnossa sekä yritysten ja järjestöjen viestintäyksiköissä.

Toisin kuin joskus luullaan, myös toimituksen esimies täyttää liiton jäsenkriteerit, kunhan hän ei käytä ratkaisevaa päätösvaltaa työehtoasioissa eikä valvo yrityksen taloudellisia etuja. Jäsenkelpoisia esimiehiä ovat esimerkiksi uutis- ja toimituspäälliköt sekä pienten lehtien päätoimittajat.

Heille on tarjolla samat jäsenedut ja -palvelut kuin muillekin.

Liiton jäseniä ovat myös mm. toimittajat, valo- ja videokuvaajat, ohjelmatyöntekijät, graafikot, av-kääntäjät, kaunokirjallisuuden kääntäjät, kustannustoimittajat sekä viestinnän opettajat ja tutkijat.

Lue lisää Journalistiliiton jäsenkriteereistä tai kysy osoitteesta jasenasiat(at)journalistiliitto.fi.

Uuden jäsenen liittymislomakkeen löydät osoitteesta www.journalistiliitto.fi/jasenpalvelut/lomakkeet


Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.