Uutiset / 08.01.2014

A-lehdet aikoo kehittää irtisanomalla

Yhtiö on ilmoittanut panostavansa vahvasti digiliiketoimintaan. Toimitusjohtaja Juha Blomsterin mukaan keskeisessä roolissa on myös toimituksellisen työn kehittäminen. Yhtiö kertoo pitävänsä jatkossakin huolta tuotteiden korkeasta laadusta.

-Alalla tulisi ennen kaikkea keskittyä pitämään huolta riittävistä resursseista ja siitä, että tekijät voivat keskittyä ydinosaamiseensa eli journalistisiin sisältöihin. Vain tällä tavalla voidaan varmistaa myös tuotteiden laatu, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

A-lehdissä työnantajan lähtökohta neuvotteluille tarkoittaa joka viidennen journalistin töiden loppumista.

Journalistiliiton tilaston mukaan vuonna 2013 toimituksista irtisanottiin 172 ihmistä. Parinsadan menetetyn työpaikan vuosivauhti on jatkunut journalistisella alalla tasaisena syksystä 2008 alkaen. 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.