Uutiset / 16.05.2018

1700 journalistia lakossa Norjan yleisradioyhtiössä: Suomen liitto tukee

Kuvakaappaus Journalisten.no Kuva:
Työehtosopimisneuvottelut Norjan julkisen palvelun yleisradioyhtiö NRK:n ja Norjan Journalistiliiton välillä päätyivät eilen tiistaina umpikujaan ja 1700 journalistiliiton jäsentä aloitti iltapäivällä lakon. Journalistien vaatimukset koskevat ammatillisen täydennyskoulutuksen järjestämistä, sijaisten ja määräaikaisten palkan saamista vastaamaan vakituisten palkkaa ja palkkakuilun kaventamista NRK:n ja maan muiden mediatalojen välillä. ”Suomen Journalistiliitto tukee norjalaisten kollegoiden vaatimuksia ja NRK:n ohjelmatyöntekijöiden taistelua parempien työehtojen puolesta”, sanoo liiton puheenjohtaja Hanne Aho.    

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.