Uutiset / 10.03.2010

Yliopistojen lakonuhka peruuntut

Yliopistohenkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt JUKO, Pardia ja JHL ovat päässeet neuvottelutulokseen ensimmäisestä, yksinomaan yliopistoja koskevasta työehtosopimuksesta. Yliopistojen koko henkilöstöä koskeva yhden päivän lakkouhka on peruuntunut.

Sopimus on kaksivuotinen ja voimassa 1.3.2010 - 29.2.2012. Sopimuksen kustannusvaikutus vuodelle 2010 vastaa valtion virka- ja työehtosopimuksen kustannusvaikutusta.

Yliopistoissa työskentelee viitisenkymmentä Journalistiliiton jäsentä mm. alan opettajina, tutkijoina ja professoreina sekä tiedottajina ja toimittajina.

Journalistiliiton hallitus päätti torstaina, että jos työtaistelu tulee, Journalistiliiton jäsenet osallistuvat siihen. Myös Tehy oli osaltaan tehnyt päätöksen, että sen yliopistoissa työskenetelvät jäsenet osallistuvat lakkoon.

Tiedote sopimuksesta Jukon sivuilla


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.