Uutiset / 20.10.2010

YLEssä YT-neuvottelut

Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden YT-neuvottelut alkoivat maanantaina 25.10.

Journalistiliiton saamien tietojen mukaan  YT-neuvottelut eivät pidä sisällään irtisanomisiin tähtääviä esityksiä. Sen sijaan erilaisia toimenkuviin liittyviä esityksiä on luvassa.

Tämän hetkisen arvion mukaan olennaiset tehtävänkuvien muutokset tulisivat koskemaan koko yhtiössä enintään 210 ohjelmatyöntekijää. Työnantajan esitykset tulevat varmasti tarkentumaan prosessin kuluessa. 

Toivomme, että Yleisradion Ohjelmatyöntekijät ry:n jäsenet osallistuvat aktiivisesti organisaatioissa käytävään keskusteluun. YOTn jäsenille on asiasta tiedotettu lisää YOTn kautta.

Keskeisin viesti on ollut, että yksikkökohtaisissa yt-neuvotteluissa ei tulla puuttumaan yksittäisten ohjelmatyöntekijöiden toimenkuviin. Kyse on kokonaisten ryhmien mahdollisista siirtämisestä organisaatiolaatikosta toiseen tai muista yt-kutsussa mainituista tehtävistä. Neuvottelut ovat sujuneet hyvässä hengessä keskustellen eikä hälyttäviä uutisia ole tässä vaiheessa ilmaantunut.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.