Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

YLEssä YT-neuvottelut

Journalistiliiton saamien tietojen mukaan jäsentemme irtisanomisia ei ole tulossa

Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden YT-neuvottelut alkoivat maanantaina 25.10.

Journalistiliiton saamien tietojen mukaan  YT-neuvottelut eivät pidä sisällään irtisanomisiin tähtääviä esityksiä. Sen sijaan erilaisia toimenkuviin liittyviä esityksiä on luvassa.

Tämän hetkisen arvion mukaan olennaiset tehtävänkuvien muutokset tulisivat koskemaan koko yhtiössä enintään 210 ohjelmatyöntekijää. Työnantajan esitykset tulevat varmasti tarkentumaan prosessin kuluessa. 

Toivomme, että Yleisradion Ohjelmatyöntekijät ry:n jäsenet osallistuvat aktiivisesti organisaatioissa käytävään keskusteluun. YOTn jäsenille on asiasta tiedotettu lisää YOTn kautta.

Keskeisin viesti on ollut, että yksikkökohtaisissa yt-neuvotteluissa ei tulla puuttumaan yksittäisten ohjelmatyöntekijöiden toimenkuviin. Kyse on kokonaisten ryhmien mahdollisista siirtämisestä organisaatiolaatikosta toiseen tai muista yt-kutsussa mainituista tehtävistä. Neuvottelut ovat sujuneet hyvässä hengessä keskustellen eikä hälyttäviä uutisia ole tässä vaiheessa ilmaantunut.