Uutiset / 20.10.2010

YLEssä YT-neuvottelut

Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden YT-neuvottelut alkoivat maanantaina 25.10.

Journalistiliiton saamien tietojen mukaan  YT-neuvottelut eivät pidä sisällään irtisanomisiin tähtääviä esityksiä. Sen sijaan erilaisia toimenkuviin liittyviä esityksiä on luvassa.

Tämän hetkisen arvion mukaan olennaiset tehtävänkuvien muutokset tulisivat koskemaan koko yhtiössä enintään 210 ohjelmatyöntekijää. Työnantajan esitykset tulevat varmasti tarkentumaan prosessin kuluessa. 

Toivomme, että Yleisradion Ohjelmatyöntekijät ry:n jäsenet osallistuvat aktiivisesti organisaatioissa käytävään keskusteluun. YOTn jäsenille on asiasta tiedotettu lisää YOTn kautta.

Keskeisin viesti on ollut, että yksikkökohtaisissa yt-neuvotteluissa ei tulla puuttumaan yksittäisten ohjelmatyöntekijöiden toimenkuviin. Kyse on kokonaisten ryhmien mahdollisista siirtämisestä organisaatiolaatikosta toiseen tai muista yt-kutsussa mainituista tehtävistä. Neuvottelut ovat sujuneet hyvässä hengessä keskustellen eikä hälyttäviä uutisia ole tässä vaiheessa ilmaantunut.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.