Uutiset / 10.11.2011

Ylen freet saavat 2,5 ja 2,1 prosenttia lisää

Journalistiliitto ja Palvelutyönantajat pääsivät tarkistuksista neuvottelutulokseen 7. marraskuuta.

Samalla kun korotukset lyötiin lukkoon, syntyi myös yksimielisyys Yhtyneet-sopimuksen jatkamisesta vuoden 2013 loppuun. 

Ensimmäinen eli 2,5 prosentin yleiskorotus maksetaan takautuvasti 1. lokakuuta alkaen. Yleisradion kanssa on jo sovittu käytännön järjestelyistä, joilla halutaan varmistaa korotusten ohjautuminen aikaisemmin maksettujen palkkioiden saajille.

Toinen eli 2,1 prosentin suuruinen yleiskorotus free-palkkioihin on vuorossa 1. marraskuuta 2012.

Euromääräisiä lisiä ja korvauksia korotetaan vastaavasti kummankin yleiskorotuksen yhteydessä.

Neuvotteluissa sovittiin, että kokemuslisäjärjestelmän toimivuutta selvittävän työryhmän on saatava työnsä valmiiksi 30.4.2013 mennessä.

Edunvalvontajohtaja Petri Savolaisen mukaan nyt odotetaan, että samanlaisen sopimuksen tekee myös MTV3, jossa asia koskisi etenkin freekääntäjiä.

Yhtyneet-sopimuksen alaisia freekääntäjiä on yhteensä satakunta, joista osa työskentelee myös Ylelle. Puhtaasti MTV3:n ohjelmatyöntekijöiden eli MOT:n freekääntäjiä on 50.

Ylen ratkaisussa toteutui talon freekääntäjien kannalta yksi merkittävä tavoite, kun heidän erillissopimustaan päätettiin jatkaa vuoden 2013 loppuun.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.