Uutiset / 06.04.2010

Yhtyneet-sopimus neuvotteluvalmiudessa

Yhtyneet-neuvottelut käynnistetään samassa aikataulussa Ylen ohjelmatyöntekijöiden YOT:n aikapalkkasopimuksen kanssa. Sopimuskausi ja - korotukset ratkeavat näiden neuvotteluiden yhteydessä.

Allekirjoittajajärjestöjen kesken puhuttiin tänään neuvottelun lähtökohdista ja aikataulusta sekä yksityiskohtaisista tekstiesityksistä.

Ennen varsinaista tes-neuvotteluja Ylessä neuvotellaan jo kahdesta sopimukseen liittyvästä asiasta.

Ylen freekääntäjille halutaan töiden turvaamiseksi MTV-mallin mukainen jatko erillissopimukseen. MTV:n freekääntäjien erillissopimuksesta sovittiin jo 1.3.

Lisäksi jo pidemmän aikaa on valmisteltu uusintakorvauksiin liittyvää ns. Ylen digisopimuksen pöytäkirjaa. Siinä tulee sovittavaksi ennen vuotta 2010 tehtyjen, vanhojen ohjelmien uusinnoista maksettava könttäkorvaus. Vuonna 2010 kun ei enää tule maksuun perinteisiä uusintakorvauksia.

Neuvottelussa olevan mallin mukaan ensimmäisen kerran, vuoden 2010 uusintakorvaukset tulisivat maksuun Kopioston kautta vuoden 2011 alkupuolella. Uusien ohjelmien osalta uusintakorvausten "menetys" on otettu huomioon korottamalla kahteen otteeseen ensilähetyksen tariffeja.

Yhtyneet-sopimuksen allekirjoittajina on Journalistiliiton lisäksi yhdeksän muuta järjestöä mm. Akava, PAM ja TeMe. SJL:n sopimuksista se on neljänneksi suurin ja sen piirissä on noin 450 liiton jäsentä.

Petri Savolainen 31.3.2010


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.