Uutiset / 06.04.2010

Yhtyneet-sopimus neuvotteluvalmiudessa

Yhtyneet-neuvottelut käynnistetään samassa aikataulussa Ylen ohjelmatyöntekijöiden YOT:n aikapalkkasopimuksen kanssa. Sopimuskausi ja - korotukset ratkeavat näiden neuvotteluiden yhteydessä.

Allekirjoittajajärjestöjen kesken puhuttiin tänään neuvottelun lähtökohdista ja aikataulusta sekä yksityiskohtaisista tekstiesityksistä.

Ennen varsinaista tes-neuvotteluja Ylessä neuvotellaan jo kahdesta sopimukseen liittyvästä asiasta.

Ylen freekääntäjille halutaan töiden turvaamiseksi MTV-mallin mukainen jatko erillissopimukseen. MTV:n freekääntäjien erillissopimuksesta sovittiin jo 1.3.

Lisäksi jo pidemmän aikaa on valmisteltu uusintakorvauksiin liittyvää ns. Ylen digisopimuksen pöytäkirjaa. Siinä tulee sovittavaksi ennen vuotta 2010 tehtyjen, vanhojen ohjelmien uusinnoista maksettava könttäkorvaus. Vuonna 2010 kun ei enää tule maksuun perinteisiä uusintakorvauksia.

Neuvottelussa olevan mallin mukaan ensimmäisen kerran, vuoden 2010 uusintakorvaukset tulisivat maksuun Kopioston kautta vuoden 2011 alkupuolella. Uusien ohjelmien osalta uusintakorvausten "menetys" on otettu huomioon korottamalla kahteen otteeseen ensilähetyksen tariffeja.

Yhtyneet-sopimuksen allekirjoittajina on Journalistiliiton lisäksi yhdeksän muuta järjestöä mm. Akava, PAM ja TeMe. SJL:n sopimuksista se on neljänneksi suurin ja sen piirissä on noin 450 liiton jäsentä.

Petri Savolainen 31.3.2010


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.