Uutiset / 21.04.2010

Yhtyneet-neuvottelut käyntiin

Voimassaoleva sopimus päättyy 30.4., joten neuvotteluja jatketaan ns. sopimuksettoman tilan aikana. Yhtyneet-sopimuksen uusi sopimuskausi ja -korotukset ratkeavat perjantaina käynnistyvissä Ylen aikapalkkaisten tes-neuvotteluissa.

Osa Yhtyneet-sopimuksen neuvoteltavista asioista on ollut neuvoteltavana jo ennen tämän päiväistä avausta. Ylen freetoimittajien vanhojen ohjelmien uusinnoista saavutettiin neuvottelutulos viime perjantaina. Lisäksi tänään jatkettiin Ylen freekääntäjien erillissopimuksen neuvotteluja. Neuvottelut tästä ovat hyvin pitkällä, vaikkei neuvottelutulosta kääntäjille vielä tänään saatukaan aikaan.

Journalistiliitto ja Freelance-ammattiosasto FAO jättivät tänään tes-esitykset Ylelle. Edellä mainittujen asioiden lisäksi esitetään sovittavaksi tariffit ohjelmantekijän tekemään tekniseen työhön sekä radiodokumentteihin ja -featureihin. Sopimustekstiin esitetään parannusta sairausajan palkkaan: koko palkka yhdeksänteen sairauspäivään asti (nyt 50 %), ja uusista sopimuksen piiriin tulevista tehtävistä informointi.

Täsmennyksiä olemassa oleviin tariffeihin esitetään radioliitteeseen (esitelmät, esittelyt ja pakinat), tv-liitteeseen (urheiluraportti vs. uutisjuttu) ja esiintyjäliitteeseen (sanktiokorotus haastateltavan palkkioon, jos palkkioperusteita ei ole selvitetty sopimuksen mukaan).

Lisäksi esitetään kolmea työryhmätyötä sopimuksen ajaksi: 1) selvitys radio- ja tv-liitteen kokemuslisän toimivuudesta, 2) ohjelmantekijän tekemän nettityön korvaaminen ja 3) käännöspalkkioliitteen rakenteellinen uudistaminen 4 (kääntäjät) + 2 (Yle) + 2 (MTV) -kokoonpanossa.

Petri Savolainen
21.4.2010


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.