Uutiset / 21.04.2010

Yhtyneet-neuvottelut käyntiin

Voimassaoleva sopimus päättyy 30.4., joten neuvotteluja jatketaan ns. sopimuksettoman tilan aikana. Yhtyneet-sopimuksen uusi sopimuskausi ja -korotukset ratkeavat perjantaina käynnistyvissä Ylen aikapalkkaisten tes-neuvotteluissa.

Osa Yhtyneet-sopimuksen neuvoteltavista asioista on ollut neuvoteltavana jo ennen tämän päiväistä avausta. Ylen freetoimittajien vanhojen ohjelmien uusinnoista saavutettiin neuvottelutulos viime perjantaina. Lisäksi tänään jatkettiin Ylen freekääntäjien erillissopimuksen neuvotteluja. Neuvottelut tästä ovat hyvin pitkällä, vaikkei neuvottelutulosta kääntäjille vielä tänään saatukaan aikaan.

Journalistiliitto ja Freelance-ammattiosasto FAO jättivät tänään tes-esitykset Ylelle. Edellä mainittujen asioiden lisäksi esitetään sovittavaksi tariffit ohjelmantekijän tekemään tekniseen työhön sekä radiodokumentteihin ja -featureihin. Sopimustekstiin esitetään parannusta sairausajan palkkaan: koko palkka yhdeksänteen sairauspäivään asti (nyt 50 %), ja uusista sopimuksen piiriin tulevista tehtävistä informointi.

Täsmennyksiä olemassa oleviin tariffeihin esitetään radioliitteeseen (esitelmät, esittelyt ja pakinat), tv-liitteeseen (urheiluraportti vs. uutisjuttu) ja esiintyjäliitteeseen (sanktiokorotus haastateltavan palkkioon, jos palkkioperusteita ei ole selvitetty sopimuksen mukaan).

Lisäksi esitetään kolmea työryhmätyötä sopimuksen ajaksi: 1) selvitys radio- ja tv-liitteen kokemuslisän toimivuudesta, 2) ohjelmantekijän tekemän nettityön korvaaminen ja 3) käännöspalkkioliitteen rakenteellinen uudistaminen 4 (kääntäjät) + 2 (Yle) + 2 (MTV) -kokoonpanossa.

Petri Savolainen
21.4.2010


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.