Uutiset / 19.10.2011

Virkistysstipendit jäsenten haettavana

Virkistysstipendien hakijoilta edellytetään vähintään kolmen vuoden varsinaista jäsenyyttä Journalistiliitossa. Virkistysstipendi voidaan myöntää korkeintaan kerran viidessä vuodessa. Myöntämiseen vaikuttavia tekijöitä ovat sosiaaliset ja taloudelliset perusteet, toiminta liiton luottamustehtävissä sekä työkyvyn ylläpitäminen.

Majoituksen lisäksi stipendien saajille maksetaan matkakulut yleisiä kulkuneuvoja käyttäen tai 23 sentin kilometrikorvaus omalla autolla matkustettaessa. Stipendit on käytettävä vuoden 2012 kuluessa lomatalojen sesonkiaikojen ulkopuolella. 

Tunturimajastipendin saaja voi vaihtaa lomansa viikkoon Vierumäen lomatalossa sillä edellytyksellä, että Vierumäellä on vapaita viikkoja jäljellä. Jos stipendinsaaja ottaa mukaansa perheenjäseniä Vierumäelle, heidän osaltaan laskutetaan 30 euroa/hlö/vko, kuitenkin enintään 100 euroa. Saariselällä perheenjäsenet maksavat normaalin perheenjäsenen majoitusmaksun.

Stipendien hakemiseen tarvittavia lomakkeita saa liiton toimistosta ja SJL:n kotisivujen lomakkeet -linkin takaa. Hakuaika päättyy perjantaina 28.10.2011 klo 16, jolloin hakemusten on viimeistään oltava liiton toimistossa, osoite Hietalahdenkatu 2 B, PL 252, 00181 Helsinki.

Tiedustelut: taloussihteeri Annamari Schildt, puhelin 044 500 0013 tai talouspäällikkö Marjut Mikkonen, puhelin 050 567 344.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.