Uutiset / 19.10.2011

Virkistysstipendit jäsenten haettavana

Virkistysstipendien hakijoilta edellytetään vähintään kolmen vuoden varsinaista jäsenyyttä Journalistiliitossa. Virkistysstipendi voidaan myöntää korkeintaan kerran viidessä vuodessa. Myöntämiseen vaikuttavia tekijöitä ovat sosiaaliset ja taloudelliset perusteet, toiminta liiton luottamustehtävissä sekä työkyvyn ylläpitäminen.

Majoituksen lisäksi stipendien saajille maksetaan matkakulut yleisiä kulkuneuvoja käyttäen tai 23 sentin kilometrikorvaus omalla autolla matkustettaessa. Stipendit on käytettävä vuoden 2012 kuluessa lomatalojen sesonkiaikojen ulkopuolella. 

Tunturimajastipendin saaja voi vaihtaa lomansa viikkoon Vierumäen lomatalossa sillä edellytyksellä, että Vierumäellä on vapaita viikkoja jäljellä. Jos stipendinsaaja ottaa mukaansa perheenjäseniä Vierumäelle, heidän osaltaan laskutetaan 30 euroa/hlö/vko, kuitenkin enintään 100 euroa. Saariselällä perheenjäsenet maksavat normaalin perheenjäsenen majoitusmaksun.

Stipendien hakemiseen tarvittavia lomakkeita saa liiton toimistosta ja SJL:n kotisivujen lomakkeet -linkin takaa. Hakuaika päättyy perjantaina 28.10.2011 klo 16, jolloin hakemusten on viimeistään oltava liiton toimistossa, osoite Hietalahdenkatu 2 B, PL 252, 00181 Helsinki.

Tiedustelut: taloussihteeri Annamari Schildt, puhelin 044 500 0013 tai talouspäällikkö Marjut Mikkonen, puhelin 050 567 344.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.