Uutiset / 01.09.2015

Virkistysstipendien haku alkaa

Journalistiliiton virkistysstipendit vuodelle 2016 ovat haettavana 3.9. alkaen. Stipendejä Saariselän ja Vierumäen lomapaikkoihin myönnetään enintään 35.

Stipendi oikeuttaa maksuttomaan oleskeluun joko Saariselän Tunturimajalla (enintään 30 stipendiä) tai Vierumäen lomatalossa (enintään 5 stipendiä). Majoituksen lisäksi maksetaan matkakulut yleisiä kulkuneuvoja käyttäen tai omalla autolla matkustettaessa 24 snt/km.

Jos stipendinsaaja ottaa mukaansa perheenjäseniä Vierumäelle, heiltä laskutetaan 30 euroa/hlö/vko, kuitenkin enintään 100 euroa. Saariselällä perheenjäsenet maksavat normaalin perheenjäsenen majoitusmaksun. Liitto ei maksa myöskään perheenjäsenten matkakuluja.

Stipendi tulee käyttää vuoden 2016 aikana lomatalojen sesonkien ulkopuolella. Tarkemmat tiedot löytyvät täältä: http://www.journalistiliitto.fi/jasenpalvelut/liiton-lomapaikat/

Hakuaika päättyy 25.9.2015 klo 16. Haku tapahtuu 3.9. alkaen tällä lomakkeella: http://www.journalistiliitto.fi/jasenpalvelut/lomakkeet/virkistysstipendin-hakulomake/

Myöntämispäätöksiä tehtäessä otetaan huomioon seuraavat seikat: hakija ollut liiton varsinaisena jäsenenä vähintään yhden vuoden, ja stipendi voidaan myöntää korkeintaan kerran viidessä vuodessa. Muita huomioon otettavia seikkoja ovat sosiaaliset perusteet, taloudelliset perusteet, työkyvyn ylläpitäminen ja toiminta liiton luottamustehtävissä.

Päätöksistä ilmoitetaan marraskuun loppuun mennessä.

Tiedustelut: taloussihteeri Annamari Schildt, puh. 044 500 0013 (ma–to).


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.