Uutiset / 15.08.2014

Vastaa lehdistön tes-kyselyyn 23.8. mennessä

Toivomme vastauksia toimittajilta, kuvaajilta, graafikoilta ja muilta lehdistön työsuhteisilta journalisteilta.

Kysely toimii ilman kirjautumista, eikä henkilötietojasi kysytä. Vastaaminen vie vain muutaman minuutin. Vastaa 23.8. mennessä täällä: https://www.webropolsurveys.com/S/3140D877013BB232.par

Vastauksesi auttavat meitä neuvotteluissamme lehdistön seuraavasta työehtosopimuksesta. Neuvottelut käydään syyskuussa. Nykyinen tes on voimassa 30.9. asti.

Edellinen neuvottelukierros oli vaikea. Työnantajapuoli esitti lehdistölle työajan pidentämistä ja lomien vähentämistä. Sopimus syntyi vasta ylityökiellon ja työtaistelu-uhan jälkeen.

Työnantajapuolen lausunnot enteilevät, että näissäkin neuvotteluissa riittää haastetta. Viestinnän Keskusliiton uusi työmarkkinajohtaja Elina Nissi sanoi tällä viikolla Markkinoinnin&Mainonnan haastattelussa, että palkoissa ja toimialan tilanteessa on ”yhteensovittamista”.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.