Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Vasemmistolehdet taistelevat jatkostaan

Vasemmistoliitto lopetti lehdistötukensa kolmelta lehdeltä, joista kaksi voi joutua sulkemaan ovensa vuodenvaihteen jälkeen.

Pohjois-Suomen vasemmistolehden Kansan Tahdon neljä työntekijää on päätetty irtisanoa. Lehden viikoittainen ilmestyminen loppuu ensi vuoden alussa, ja myös työt lehdessä saattavat loppua.

Lehden talousvaikeuksien taustalla ovat Vasemmistoliiton yt-neuvottelut, jotka puolue joutui käymään viimekeväisen vaalitappionsa jälkeen. Puoluehallitus päätti lopettaa Kansan Tahdolle maksettavat lehdistötuet kokonaisuudessaan vuodesta 2016 alkaen. Myös Satakunnan Työ ja Ny Tid menettivät lehdistötukensa, ja Kansan Uutisten tukea pienennetään.

Kustannus Oy Kansan Tahdon toimitusjohtaja Sirpa Kovalainen toivoo, että lehden jatkamiseksi löytyisi vielä keino ja rahoitus. Tällöin irtisanottu henkilöstö kutsuttaisiin takaisin töihin.

”Puolueen tuki on ollut 20–30 prosenttia lehden budjetista. Ilman sitä tekisimme tappiota joka viikko. Etsimme nyt uusia tukia ja ratkaisuja, jotta ensi vuonna voitaisiin tehdä esimerkiksi teema- tai kuukausinumeroita. Irtisanotuille on kerrottu, että jos jokin konsti löytyy, heidän työnsä jatkuu”, Kovalainen sanoo.

Satakunnan Työn päätoimittaja Sirpa Koskinen kertoo, että kaksi lehden työntekijää on irtisanottu.

”Kansan Uutiset Oy ei kustanna meitä enää ensi vuonna. Jatkomahdollisuuksia mietitään vielä, ja uutta kustantajaa etsitään”, Koskinen sanoo.

 

Kansan uutiset ja Ny Tid jatkavat normaalisti

Kansan Uutiset kertoi toukokuussa verkkolehdessään, että Kansan Uutisten ilmestymiseen leikkaukset eivät vaikuta. Kansan Uutisten Viikkolehti ilmestyy jatkossakin, ja verkkolehteä tehdään kuten ennenkin.

Myöskään ruotsinkielisessä Ny Tid -lehdessä ei toistaiseksi ole tiedossa henkilöstö- tai muita vähennyksiä, vaikka Vasemmistoliiton lehdistötuki loppui. Ny Tidin päätoimittaja Janne Wass kertoo, että menetettyjen tukien tilalle etsitään nyt muuta rahoitusta.

”Yritämme saada lisää tilaajia, lisää rahoitusta kahdelta meitä tukevalta säätiöltä ja lisää jäseniä tukijärjestöömme Tigern rf:ään”, Wass sanoo.