Uutiset / 24.04.2012

Varoitus: älä osta vääriä pressikortteja!

IFJ ja Suomen Journalistiliitto korostavat, että ainoastaan IFJ:n jäsenliittojen eli kansallisten journalistiliittojen jäsenille myönnettävä IFJ:n kansainvälinen pressikortti todistaa kaikkialla maailmassa haltijansa työskentelevän ammattimaisena journalistina.

Oikealle kortille vuosikymmenien aikana syntynyt status on tunnustettu muita kortteja ratkaisevasti suuremmaksi.

IFJ on joutunut varoittamaan sivuillaan väärennöksistä ja katteettomia lupauksia antavista korttikauppiaista. Tuorein tapaus on kiinalaistaustainen tuote, jossa väärinkäytetään IFJ:n nimeä.

Yhtä lailla varottava viritys on Englannista käsin toimiva, suomalaisillekin toimittajille omaan korttiaan viime aikoina markkinoinut yritys.

IFJ:n verkkosivujen korttiaiheinen tieto löytyy tästä linkistä: 

http://www.ifj.org/en/pages/international-press-card


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.