Uutiset / 23.03.2016

Valtuuston kevätkokous siirtyy viikolla

Journalistiliiton hallitus on työehtovaliokuntia kuultuaan tehnyt päätöksen, että useimmat Journalistiliiton sopimusalat lähtevät neuvottelemaan kilpailukykysopimuksen soveltamisesta työehtosopimuksiin. Osa sopimusalojen päätöksistä on vielä auki, mutta neuvottelemaan lähtevät ainakin lehdistö, Yle ja kustannustoimittajat.

Neuvottelujen takia valtuuston kokousta joudutaan siirtämään viikolla eteenpäin. Aiempi valtuuston kokousaika olisi voinut johtaa siihen, että valtuusto olisi joutunut kokoontumaan vain viikon kuluttua kevätkokouksestaan.

Valtuuston uusi kokousaika on 26.–27.5.2016. Kokoukseen osallistuvien valtuutettujen on täytettävä ilmoittautumislomake riippumatta siitä, ilmoittautuivatko nämä kokoukseen aiemmin ilmoitettuna ajankohtana. Valtuutetut saavat ilmoittautumislinkin sähköpostiinsa pääsiäisen jälkeen.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.