Uutiset / 26.10.2012

Työkiertoa ja uusrekrytointi liiton työehtoyksikössä

Työehtoasiamiesten tehtäviä on järjestelty uudelleen liiton toimistossa, kun Sari Uusi-Rauva siirtyy marraskuun alussa ulkoministeriön järjestämän kansainvälisten asiain valmennuskurssille. Tässä yhteydessä on myös käytetty laajasti työkiertoa.

Valtteri Aaltosen työtehtäviin on sovittu uutena vastuualueena Yle- ja Yhtyneet -työehtosopimukset, ja entisestään jatkuvat yhdistysjuridiikka sekä pätkätyöasiat.

Jussi Salokangas siirtyy hoitamaan lehdistön freelancereiden edunvalvontaa. Lisäksi Salokangas hoitaa liitossa Sanna Nikulan perhevapaan aikana viestintälainsäädäntöä. Hänen työsuhteensa on vakinaistettu tehtävämuutosten yhteydessä.

Tytti Oras hoitaa Nikulan perhevapaan aikana kustannustoimittajien työehtosopimusta. Oraksen päävastuulla ovat edelleen lehdistön työehtosopimusasiat. Sen sijaan työelämä- ja tasa-arvoasiat siirtyvät uudelle määräaikaiselle työehtoasiamiehelle.

Määräaikaiseksi työehtoasiamieheksi liiton hallitus on valinnut Terhi Tarvaisen. Hänen työtehtäviinsä kuuluvat työelämä- ja tasa-arvoasioiden lisäksi liiton opiskelijayhteistyö. Määräaikaisuus jatkuu ainakin elokuun loppuun 2013. Tarvainen on ollut aikaisemmin liiton työehtoasiamiehenä vuonna 2006.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.