Uutiset / 31.03.2011

TV2:n määräaikaiset ja tuntipalkkaiset eilen koolla Plevnassa Tampereella

Paikalle saapui useita kymmeniä asiasta kiinnostuneita. Keskustelun kuluessa paljastui, että osa on työskennellyt Ylellä jo yli kymmenen vuotta, taukoamatta erilaisissa silpputöissä.

Silpputyö ja pätkätyösuhteet ovat erityisesti tuotannossa pääsääntö eikä poikkeus. Työsuhteen epävarmuuden lisäksi keskusteltiin siitä, millä edellytyksillä voi saada palkkaa, jos sovittu työkeikka jää sairauden vuoksi tekemättä. Myös työssä jaksaminen puhutti.

Neuvoja antamassa sekä kysymyksiin vastaamassa olivat pääluottamusmies, luottamusmies, Yle Tampereen työsuojeluvaltuutettu sekä Journalistiliiton lakimies.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.