Uutiset / 18.01.2013

Tilastokeskus tutkii itsensä työllistäjiä

Tutkimuksen tavoitteena on saada kaivattua tietoa yksinyrittäjien, ammatinharjoittajien, freelancereiden ja apurahansaajien työoloista, yrittäjäksi ryhtymisestä sekä sosiaaliturvaan liittyvistä asioista.

Mitä hyvää ja huonoa yrittäjänä tai freelancerina toimimisessa on? Entä miten yrittäjän tai freelancerin sosiaaliturva on järjestetty?

Toimittajina ja kuvaajina työskentelevät ovat yksi iso freelancereina ryhmä. Mikäli saat puhelun Tilastokeskuksesta ja sinua pyydetään osallistumaan Työvoimatutkimukseen, vastaathan myöntävästi.

Työvoimatutkimuksen lopussa kysytään halukkuutta osallistua myös itsensä työllistäjiä koskevaan kyselyyn. Vastaathan myös tähän myöntävästi. Tutkimuksen tulokset julkaistaan vuonna 2014.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.