Uutiset / 30.05.2013

Tekijä – nyt on aika toimia

Journalistiliitto on osa Tekijäfoorumia, jonka tavoitteena on parantaa tekijöiden ja taiteilijoiden neuvotteluasemaa ja alan sopimusehtoja. Tavoitteen toteuttamiseksi Tekijäfoorumilla on ”Kohtuullinen tekijänoikeus” -lakihanke.  Sen tarkoituksena on muuttaa tekijänoikeuslakia niin, että laki takaa tekijöille tasa-arvoisemman neuvotteluaseman ja kohtuulliset korvaukset.

 Hankkeemme tueksi on perustettu nettiadressi, jonka toivomme sinun allekirjoittavan jo tänään. Adressi löytyy osoitteesta

 http://www.adressit.com/kohtuullinen_tekijanoikeus

Julkisuudessa esillä ollut ”Järkeä tekijänoikeuslakiin” -kansalaisaloite ei ole Tekijäfoorumin hanke. Vaikka myös kansalaisaloitteessa puhutaan kohtuullisesta korvauksesta, aloite kokonaisuudessaan johtaa tekijöiden aseman heikkenemiseen.

Lisätietoa Tekijäfoorumista ja ”Kohtuullinen tekijänoikeus” –hankkeesta on liitteenä olevassa muistiossa.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.