Uutiset / 07.09.2016

Tarjolla matka-apurahaa Brysseliin

Seminaarissa keskustellaan parlamentin jäsenten johdolla EU:n tulevista suuntaviivoista. Seminaarissa käsitellään erityisesti kolmea valmisteilla olevaa parlamentin oma-aloitemietintöä, joissa otetaan kantaa EU:n toiminnan parantamiseen hyödyntämällä Lissabonin sopimuksen tarjoamia mahdollisuuksia, EU:n nykyisen toimielinrakenteen mahdollisiin kehityskulkuihin ja mukautuksiin sekä euroalueen budjettikapasiteettiin. Päätöslauselmista äänestettäneen parlamentin täysistunnossa vielä syyskauden 2016 aikana. Aiheista toimittajien kanssa keskustelevat näiden oma-aloitemietintöjen valmistelutyöhön osallistuvat mepit. Seminaariohjelma julkaistaan myöhemmin.

Seminaarin työkieli on englanti.

Toimittajat voivat hakea matka-apurahaa seminaariin Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston kautta. Parlamentti korvaa seminaariin valittujen kohtuulliset matkakustannukset ja päivärahan enintään kahdelta yöltä. Korvauksen saa jälkikäteen kuitteja ja käytettyjä matkalippuja vastaan tilille.

Lähetä hakemuksesi viimeistään maanantaina 26.syyskuuta 2016 klo 12 sähköpostitse osoitteella ephelsinki@europarl.europa.eu.

Kirjaa hakemukseesi: 


  • yhteystiedot: nimi, media, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite
  •  jos olet freelancer-toimittaja, kerro mihin teet juttuja
  • perustelut, miksi juuri sinut pitäisi valita toimittajaseminaariin
  • kerro myös, oletko aiemmin ollut tutustumassa parlamenttiin (tai muihin toimielimiin) Strasbourgissa tai Brysselissä.

Lisätietoja: Niina Saloranta

niina.saloranta@europarl.europa.eu
(09) 6220 4521 tai 040 720 5025


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.