Uutiset / 18.09.2014

SJL varoittaa Fokus Media Finlandin free-sopimuksesta

Sopimuksen mukaan freelancerille jää oikeus käyttää aineistoaan ainoastaan ei-kaupallisiin kokoomateoksiin ja portfoliotyyppiseen markkinoitiin. Lisäksi yhtiö saa muunteluoikeuden aineistoon.

Sopimus näyttää pohjautuvan Sanomien sopimukseen. Myös vastuuehto on ankara freelancerin kannalta. Kuvaaja vastaa siitä, että valokuvauksen kohteena oleva henkilö ei ole rajoittanut kuvan käyttöä lainkaan.

Journalistiliitto pitää sopimusta kohtuuttomana ja suosittaa, ettei sopimusta allekirjoiteta, ellei sen yleisiä ehtoja saada muutettua. Journalistiliitto ottaa yhteyttä lähiaikoina Fokus Mediaan ja pyrkii keskustelemaan kohtuullisista ehdoista. Tiedotamme tilanteen etenemisestä verkkosivuillamme.

Fokus Media julkaisee tällä hetkellä Pelit-lehteä, Glorian Antiikkia, GTi-Magazinea ja V8-Magazinea.

Lisätietoja:

lakimies Jussi Salokangas, Journalistiliitto

050 3776 211 / jussi.salokangas(at)journalistiliitto.fi

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.