Uutiset / 22.08.2011

Oikeustieteellinen tutkielma freelancereista

Tutkielma kuvaa ajantasaisesti itsensätyöllistäjien asemaa journalistisella alalla.

Voimassaoleva työ- ja sosiaaliturvalainsäädäntö on kyseenalaistettava jo lähtökohdistaan käsin, vaatii Salama. Itsensä työllistävien aseman parantamiseksi on tehtävä jotakin - ja nopeasti.

Kataisen hallituksen ohjelmassa on lupaus paremmasta. Erikseen muun muassa luvataan selvittää työsuhteen ja yrittäjyyden välimaastossa olevan itsensä työllistämisen ongelmakohdat sosiaalivakuutus- ja työlainsäädännössä.

Salama lähetti tutkielmaansa varten kyselyn Journalistiliiton, Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton sekä Akavan Erityisalojen Käännösalan asiantuntijoiden freejäsenille ja sai muhkeat 195 vastausta. Hän lupasi tarjota yhdelle vastaajalle illallisen Helsingin ravintola Sassossa. Onnetar suosi erästä av-alan kääntäjää.

Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.