Uutiset / 22.08.2011

Oikeustieteellinen tutkielma freelancereista

Tutkielma kuvaa ajantasaisesti itsensätyöllistäjien asemaa journalistisella alalla.

Voimassaoleva työ- ja sosiaaliturvalainsäädäntö on kyseenalaistettava jo lähtökohdistaan käsin, vaatii Salama. Itsensä työllistävien aseman parantamiseksi on tehtävä jotakin - ja nopeasti.

Kataisen hallituksen ohjelmassa on lupaus paremmasta. Erikseen muun muassa luvataan selvittää työsuhteen ja yrittäjyyden välimaastossa olevan itsensä työllistämisen ongelmakohdat sosiaalivakuutus- ja työlainsäädännössä.

Salama lähetti tutkielmaansa varten kyselyn Journalistiliiton, Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton sekä Akavan Erityisalojen Käännösalan asiantuntijoiden freejäsenille ja sai muhkeat 195 vastausta. Hän lupasi tarjota yhdelle vastaajalle illallisen Helsingin ravintola Sassossa. Onnetar suosi erästä av-alan kääntäjää.

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.