Uutiset / 24.05.2010

Nelosen tes-neuvotteluja jatkettiin

Suomen Journalistiliiton ja Viestinnän Keskusliiton välistä, Sanoma Entertainmentia koskevaa työehtosopimusta koskevat neuvottelut jatkuivat maanantaina 24.5.2010.

Työnantaja jätti neuvottelussa oman palkkaesityksensä. Työnantaja esitti palkkoja korotettavaksi 1.11.2010 alkaen 0,3 %:n suuruisella yleiskorotuksella sekä 0,2 %:n suuruisella yrityskohtaisella erällä. Työehtosopimus olisi työnantajan esityksen mukaan voimassa 30.11.2011 asti.

SJL oli edellisessä neuvottelussa 28.4. esittänyt vuoden mittaista sopimusta, jossa palkkoja olisi korotettu 1,5 % 1.10.2010 alkaen.

SJL ei vielä jättänyt vastaesitystä työantajan esitykseen, koska osapuolten näkemykset korotustasosta ovat toistaiseksi hyvin kaukana toisistaan.

Edellisessä kokouksessa sovitun mukaisesti yrityksen sisäinen pienryhmä oli pohtinut luottamusmiehen tiedonsaantioikeuteen liittyviä SJL:n esityksiä. Pienryhmä jatkaa työskentelyään ennen seuraavaa neuvottelua.

Neuvottelut jatkuvat 3.6.2010.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.