Uutiset / 24.05.2010

Nelosen tes-neuvotteluja jatkettiin

Suomen Journalistiliiton ja Viestinnän Keskusliiton välistä, Sanoma Entertainmentia koskevaa työehtosopimusta koskevat neuvottelut jatkuivat maanantaina 24.5.2010.

Työnantaja jätti neuvottelussa oman palkkaesityksensä. Työnantaja esitti palkkoja korotettavaksi 1.11.2010 alkaen 0,3 %:n suuruisella yleiskorotuksella sekä 0,2 %:n suuruisella yrityskohtaisella erällä. Työehtosopimus olisi työnantajan esityksen mukaan voimassa 30.11.2011 asti.

SJL oli edellisessä neuvottelussa 28.4. esittänyt vuoden mittaista sopimusta, jossa palkkoja olisi korotettu 1,5 % 1.10.2010 alkaen.

SJL ei vielä jättänyt vastaesitystä työantajan esitykseen, koska osapuolten näkemykset korotustasosta ovat toistaiseksi hyvin kaukana toisistaan.

Edellisessä kokouksessa sovitun mukaisesti yrityksen sisäinen pienryhmä oli pohtinut luottamusmiehen tiedonsaantioikeuteen liittyviä SJL:n esityksiä. Pienryhmä jatkaa työskentelyään ennen seuraavaa neuvottelua.

Neuvottelut jatkuvat 3.6.2010.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.