Uutiset / 10.12.2013

Mustafa Balbay on vapautettu!

- Tämä on erinomainen uutinen ja osoitus kansainvälisen solidaarisuuden suuresta voimasta, sanoo Suomen journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen.

Journalistiliitto adoptoi Balbayn kummivangikseen syksyllä 2012 osana Euroopan Journalistiliiton laajaa kampanjaa Turkin vangittujen journalistien vapauttamiseksi. Turkissa on vangittuna enemmän journalisteja kuin missään muualla maailmassa.

Mustafa Balbay on vapautettu, mutta kymmenet hänen kollegansa odottavat edelleen vankilassa  syytettyinä tai tuomittuina journalistisen työnsä vuoksi. - Me jatkamme EFJ:n kampanjaa ja vetoamme edelleen myös Suomen hallitukseen, että se käyttäisi kaikki keinonsa auttaakseen Turkkia parantamaan sananvapautta ja journalistien oikeuksia maassa, sanoo Nieminen.

Turkin tunnetuimpiin toimittajiin ja kommentaattoreihin kuuluva Mustafa Balbay oli istunut Silivrin vankilassa Istanbulissa maaliskuusta 2009 lähtien epäiltynä ”yrityksistä kaataa hallitus” journalistisilla kirjoituksillaan. Hän ehti istua turvasäilössä yli neljä vuotta ennen kuin syyte lopulta nostettiin ja hänet tuomittiin viime elokuussa 34 vuodeksi 8 kuukaudeksi vankeuteen osallisuudesta ns. Ergenekon-salaliittoon.

Mustafa Balbay valittiin vankilasta käsin tasavaltalaispuolueen kansanedustajaksi Izmiristä kesäkuun 2011 vaaleissa. Hän on kirjoittanut vankila-aikanaan useita kirjoja.

Lisää tietoja Journalistiliiton Mustafa Balbay –sivulla ja EFJ:n kampanjasivulla.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.