Uutiset / 12.12.2022

Muovinen pressikortti uusittava – digitaalisen kortin voimassaolo jatkuu

Kuva: Heli Saarela Kuva:
Muovisen pressikortin voimassaolo päättyy vuoden 2022 lopussa. Mikäli jäsen haluaa uuden muovisen kortin vuosille 2023–2024, se pitää itse tilata. Katso tilausohjeet täältä. Digitaalinen pressikortti päivittyy automaattisesti vuoden vaihtuessa. Jäsenen ei tarvitse itse tehdä mitään, kortin voimassaolo jatkuu myös vuoden 2023 puolella. ”Yhä useampi Journalistiliiton jäsen on ottanut käyttöön digitaalisen pressikortin. Se kulkee aina mukana puhelimessa ja on helppo käyttää”, sanoo Journalistiliiton palvelujohtaja Simon Huldén. ”Pressikortti ja digitaalinen pressikortti ovat tärkeitä, ne todistavat haltijansa olevan Journalistiliiton jäsen,” Simon Huldén painottaa. Samalla kortti oikeuttaa moniin jäsenetuihin, jotka ovat rahanarvoisia. Tietoja jäseneduista löytyy täältä. Digitaalinen kortti säästää luontoa ”Yhä useampi Journalistiliiton jäsen on ottanut käyttöön digitaalisen pressikortin. Se kulkee aina mukana puhelimessa ja on helppo käyttää”, sanoo Journalistiliiton palvelujohtaja Simon Huldén. Pressikortin digitalisointi on myös ekologinen asia. Jos jokaiselle liiton jäsenelle tehtäisiin edelleen fyysinen kortti, tietäisi se 70 kilon muovikuormaa. Digitaalisen kortin voi tilata verkkoasioinnista tai sähköpostilla osoitteesta jasenasiat at journalistiliitto.fi. Jos tilaat sähköpostilla, muista laittaa viestiin puhelinnumerosi. Huldén muistuttaa samalla, että jokainen kortin tilaaja tarkistaa omat osoitetietonsa, jotta tilaus tulee oikeaan osoitteeseen. Muovista korttia ei ole pariin vuoteen lähetetty automaattisesti vaan jäsenen on pitänyt itse tilata se. Uudet muoviset kortit lähetetään jäsenille joulukuusta alkaen, ensimmäisiä kortteja on toimitettu jäsenille joulukuun toisella viikolla. Uutista päivitetty 12.12.2022

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.