Uutiset / 27.09.2011

MTV:n ja Subtv:n palkkaneuvotteluille jatkoaikaa

Journalistiliitto ja Palvelualojen työnantajat ilmoittavat, että huolimatta hyvässä hengessä edenneistä neuvotteluista tarvitaan lisäaikaa alkuperäisen takarajan eli 30. syyskuuta jälkeen.

Neuvotteluja MTV:n ohjelmatyöntekijöiden syksyn palkankorotuksesta on käyty elokuusta alkaen.

Tes-pöytäkirjan mukaan korotusajankohta on 1. lokakuuta. Nyt liitot ovat sopineet, että tulevan palkkaratkaisun korotukset tulevat voimaan taannehtivasti kyseisestä päivästä lukien riippumatta siitä, koska ratkaisu syntyy.

Liitot ilmoittavat pyrkivänsä ratkaisuun mahdollisimman pian. Ne eivät toistaiseksi käytä mahdollisuuttaan irtisanoa MTV:n työehtosopimus. Molemmat osapuolet ilmoittavat sen olevan ajankohtaista vasta sitten, jos neuvotteluiden todettaisiin katkenneen. Tällöin irtisanominen tulisi voimaan välittömästi.

Muista työehdoista kuin palkoista sovittiin huhtikuussa 2010 solmitussa tes-ratkaisussa.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.