Uutiset / 27.09.2011

MTV:n ja Subtv:n palkkaneuvotteluille jatkoaikaa

Journalistiliitto ja Palvelualojen työnantajat ilmoittavat, että huolimatta hyvässä hengessä edenneistä neuvotteluista tarvitaan lisäaikaa alkuperäisen takarajan eli 30. syyskuuta jälkeen.

Neuvotteluja MTV:n ohjelmatyöntekijöiden syksyn palkankorotuksesta on käyty elokuusta alkaen.

Tes-pöytäkirjan mukaan korotusajankohta on 1. lokakuuta. Nyt liitot ovat sopineet, että tulevan palkkaratkaisun korotukset tulevat voimaan taannehtivasti kyseisestä päivästä lukien riippumatta siitä, koska ratkaisu syntyy.

Liitot ilmoittavat pyrkivänsä ratkaisuun mahdollisimman pian. Ne eivät toistaiseksi käytä mahdollisuuttaan irtisanoa MTV:n työehtosopimus. Molemmat osapuolet ilmoittavat sen olevan ajankohtaista vasta sitten, jos neuvotteluiden todettaisiin katkenneen. Tällöin irtisanominen tulisi voimaan välittömästi.

Muista työehdoista kuin palkoista sovittiin huhtikuussa 2010 solmitussa tes-ratkaisussa.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.