Uutiset / 02.09.2013

MTV:ltä käsittämätön yt-ilmoitus

Journalistiliitto pitää yt-ilmoitusta käsittämättömänä.

Yhtiössä käytiin raskaat yt-neuvottelut viimeksi vasta alle vuosi sitten. Niiden seurauksena työsuhteita irtisanottiin tai päätettiin sopimuksilla kymmenittäin.

Väenvähennysten seurauksena MTV käyttää säännölliseen ohjelmatyöhön vuokratyövoimaa, mikä kertoo siitä, että työntekijöitä on jo nyt aivan liian vähän tarpeeseen nähden.

Koska nyt ilmoitetut toimenpiteet kohdistuvat yhtiölle ydintärkeään uutis- ja ajankohtaistoimintaan, se uhkaa vaarantaa laadukkaan ohjelmatuotannon.

Yrityksiä on tuettu voimakkaasti muun muassa yritysveroa laskemalla. Lisäksi maahan yritetään saada maltillista työmarkkinaratkaisua. Näihin nähden MTV:n kaavailemat toimet ovat ylimitoitettuja ja väärin ajoitettuja. Työmarkkinaratkaisussa vedotaan erityisesti yritysten vastuunkantoon ja palkansaajapuolen malttiin vaikeassa taloudellisessa tilanteessa.

- Tämäkö on sitä vastuunkantoa, ihmettelee Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen.

- Alkavissa yt-neuvotteluissa pitää pyrkiä ratkaisuun, jolla irtisanomiset vältetään eikä ensi vuodelle kaavailtuihin mittaviin lomautuksiin jouduta.

Journalistiliitto pitää tärkeänä myös sitä, että nämä uudet yt-neuvottelut eivät johda vakituisen työvoiman laajempaan korvaamiseen vuokratyöllä.

Lisätiedot:

  • Puheenjohtaja Arto Nieminen, 0400-981 957
  • Edunvalvontajohtaja Petri Savolainen, 050-5342485

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.