Uusimmat

MTV:ltä käsittämätön yt-ilmoitus

MTV Media ilmoitti aamulla aloittavansa yt-neuvottelut, jotka saattavat johtaa 30 työpaikan vähentämiseen.

Journalistiliitto pitää yt-ilmoitusta käsittämättömänä.

Yhtiössä käytiin raskaat yt-neuvottelut viimeksi vasta alle vuosi sitten. Niiden seurauksena työsuhteita irtisanottiin tai päätettiin sopimuksilla kymmenittäin.

Väenvähennysten seurauksena MTV käyttää säännölliseen ohjelmatyöhön vuokratyövoimaa, mikä kertoo siitä, että työntekijöitä on jo nyt aivan liian vähän tarpeeseen nähden.

Koska nyt ilmoitetut toimenpiteet kohdistuvat yhtiölle ydintärkeään uutis- ja ajankohtaistoimintaan, se uhkaa vaarantaa laadukkaan ohjelmatuotannon.

Yrityksiä on tuettu voimakkaasti muun muassa yritysveroa laskemalla. Lisäksi maahan yritetään saada maltillista työmarkkinaratkaisua. Näihin nähden MTV:n kaavailemat toimet ovat ylimitoitettuja ja väärin ajoitettuja. Työmarkkinaratkaisussa vedotaan erityisesti yritysten vastuunkantoon ja palkansaajapuolen malttiin vaikeassa taloudellisessa tilanteessa.

– Tämäkö on sitä vastuunkantoa, ihmettelee Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen.

– Alkavissa yt-neuvotteluissa pitää pyrkiä ratkaisuun, jolla irtisanomiset vältetään eikä ensi vuodelle kaavailtuihin mittaviin lomautuksiin jouduta.

Journalistiliitto pitää tärkeänä myös sitä, että nämä uudet yt-neuvottelut eivät johda vakituisen työvoiman laajempaan korvaamiseen vuokratyöllä.

Lisätiedot:

  • Puheenjohtaja Arto Nieminen, 0400-981 957
  • Edunvalvontajohtaja Petri Savolainen, 050-5342485