Uutiset / 12.01.2017

Mediakunta aloitti toimintansa

Mediakunnan avajaistilaisuus järjestettiin Helsingissä 9.1. Kuvaaja: Kai Widell Kuva:
Tunnelma oli katossa, kun Journalistiliiton uudesta työosuuskunnasta kiinnostuneet kokoontuivat Helsingissä järjestettyihin avajaisiin maanantaina 9. tammikuuta 2017. Mediakunta on voittoa tavoittelematon, journalismiin ja viestintään keskittyneiden freelancereiden yhteisö. Ideana on yhdessä tekeminen ja se, että freelanceriudesta voi olla ylpeä. Mediakunta helpottaa monen freelancerin asemaa siten, että heille itselleen ei tule yrittäjävelvollisuuksia. Mediakunta työllistää jäsenensä keikkojen ajaksi työsuhteeseen. Mediakunta laskuttaa asiakkaalle tehdyn työn ja pidättää työntekijän palkasta lakisääteiset työnantajavelvoitteet. Mediakunta ei tavoittele voittoa, vaan kaikki jäsenten maksamat maksut käytetään suoraan jäsenten hyväksi. Osuuskunta on jäsentensä summa. Mediakuntaan liityttäessä ja sen jäsenenä toimittaessa on oltava Journalistiliiton jäsen. Mediakunnan jäsenille on tarjolla verkostoitumismahdollisuuksia, edunvalvontaa ja koulutusta. Mediakunta tuntee media-alan asiat ja tarjoaa jäsenilleen sekä Journalistiliiton että kollegoiden tuen.

Keskity ydinosaamiseesi – liity Mediakuntaan!

Mediakunnan uudet nettisivut avautuivat maanantaina. Näillä sivuilla voit tutustua toimintaan, liittyä jäseneksi ja aloittaa palveluiden käytön välittömästi. Ensimmäisten vuorokausien aikana jäseniä on saatu yhteensä 22. Yksi heistä on freelancetoimittaja Jeanette Björkqvist.

Lähetä palautetta

Mediakunta kehittää järjestelmäänsä ja palveluitaan jatkuvasti palautteenne pohjalta. Otathan siis rohkeasti yhteyttä. Palautelomakkeen löydät täältä. Yksi avajaisissa saaduista kysymyksistä koski sähköistä laskutusta. Tämä on tehtävälistalla ykkösenä ja kun verkkolaskutus on saatu integroitua jäsenille tarkoitettuun intranetjärjestelmään, siitä tiedotetaan välittömästi. Nykyisen järjestelmän kautta on jo mahdollista laskuttaa sähköisesti siten, että lataa hyväksytyn laskun pdf-version koneelle ja lähettää sen asiakkaan sähköpostiin. Tämä vaatii kuitenkin hieman manuaalista työtä, joten sähköinen laskutus pyritään saamaan toimimaan automaattisesti mahdollisimman pian.  Tutustu myös muihin usein kysyttyihin kysymyksiin täällä. Kiitos kaikille avajaisiin osallistuneille! Mikäli et päässyt näihin bileisiin, ei hätää, sillä infotilaisuuksia Mediakunnasta järjestetään pitkin kevättä. Seuraa siis Mediakunnan viestintää Facebookissa ja Twitterissä. Löydät lisää kuvia avajaisista täältä.
Teksti: Maiju Mitrunen, Mediakunnan toiminnanjohtaja

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.