Uutiset / 01.03.2010

Lunta tupaan Tanskan Aller-kiistassa

Tanskalaisen välitysmiehen näkemys Tanskan journalistiliiton Aller-Median kanssa solmiman työehtosopimuksen kattavuudesta heijastaa työnantajan kantoja.

Välitystuomion mukaan freelance-sopimus koskee ainoastaan niitä freelancereita, joiden työ täyttää työsuhteen kriteerit. Tämän tulkinnan mukaan sopimus ei voi koskea niitä, joita verotuksessa kohdellaan freelancereina tai jotka ovat arvonlisäverorekisterissä. He ovat välitystuomion mukaan yrittäjiä, jotka eivät saa kollektiivisesti sopia tariffeistaan.

Tanskan journalistiliitto pohtii tilannetta tänään. Välitysmies oli viime viikon lopulla siirtänyt 1.3. alkavaksi aiottua saartoa kahdella viikolla.

Lisää Tanskan liiton sivuilta

Lue aiempi uutinen asiasta


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.