Uutiset / 01.12.2023

Liiton painopisteet 2024: Neuvottelut itsensätyöllistäjien työehdoista ja selvitys jäsenten käsityksistä liitosta

Journalistiliiton jäseniä koulustilaisuudessa, taustalla liiton mainoslakana

Ensi vuoden tärkeimpiä edunvalvonta-asioita ovat vaikuttaminen Orpon hallituksen päätöksiin, neuvottelut itsensätyöllistäjien vähimmäistyöehdoista ja valmistautuminen alkuvuonna 2025 käytäviin työehtosopimusneuvotteluihin. Liiton toiminnan ensi vuoden painopisteistä on keskusteltu liiton valtuuston kokouksessa.

Valtuustossa hyväksytyn ponnen mukaan hallitus selvittää Journalistin päätoimittajaa koskevan kohun vaikutuksen liiton julkisuuskuvan ja jäsenten käsityksiin liitosta.

Liiton tavoitteena on käydä ensi vuonna neuvottelut freelancereiden työehdoista ja palkkioista Medialiiton jäsenyritysten sekä Yleisradion kanssa.

Ensi vuonna Journalistiliitto palaa tehtyihin työehtosopimuksiin ja niissä sovittuihin kehittämistoimiin työryhmissä. Liitto esimerkiksi keskustelee työnantajan kanssa elokuva- ja tv-tuotantojen luottamushenkilöjärjestelmän kehittämisestä.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttaa Journalistiliiton kansainväliseen työhön sekä talouteen. Liitto jatkaa ukrainalaisten, venäläisten ja valkovenäläisten kollegoiden tukemista.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.