Uutiset / 01.12.2023

Liiton painopisteet 2024: Neuvottelut itsensätyöllistäjien työehdoista ja selvitys jäsenten käsityksistä liitosta

Journalistiliiton jäseniä koulustilaisuudessa, taustalla liiton mainoslakana

Ensi vuoden tärkeimpiä edunvalvonta-asioita ovat vaikuttaminen Orpon hallituksen päätöksiin, neuvottelut itsensätyöllistäjien vähimmäistyöehdoista ja valmistautuminen alkuvuonna 2025 käytäviin työehtosopimusneuvotteluihin. Liiton toiminnan ensi vuoden painopisteistä on keskusteltu liiton valtuuston kokouksessa.

Valtuustossa hyväksytyn ponnen mukaan hallitus selvittää Journalistin päätoimittajaa koskevan kohun vaikutuksen liiton julkisuuskuvan ja jäsenten käsityksiin liitosta.

Liiton tavoitteena on käydä ensi vuonna neuvottelut freelancereiden työehdoista ja palkkioista Medialiiton jäsenyritysten sekä Yleisradion kanssa.

Ensi vuonna Journalistiliitto palaa tehtyihin työehtosopimuksiin ja niissä sovittuihin kehittämistoimiin työryhmissä. Liitto esimerkiksi keskustelee työnantajan kanssa elokuva- ja tv-tuotantojen luottamushenkilöjärjestelmän kehittämisestä.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttaa Journalistiliiton kansainväliseen työhön sekä talouteen. Liitto jatkaa ukrainalaisten, venäläisten ja valkovenäläisten kollegoiden tukemista.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.