Uutiset / 23.09.2014

Lehdistön tes: vaatimatonta edistystä

Lomaviikkokysymys on edelleen neuvottelupöydällä VKL:n vaatimuksesta. VKL tavoittelee sitä, että työsopimuksella voitaisiin sopia vuosiloman ansainnasta ja pituudesta tavalla, joka poikkeaa työehtosopimuksesta.

VKL:n mallin mukaan kuudes lomaviikko voitaisiin työsopimuksella poistaa tiettyä rahallista kompensaatiota vastaan. Käytännössä tämä johtaisi lomien leikkaamisen erityisesti nuorilta ja tulevaisuudessa rekrytoitavilta.

VKL on tuonut esityksensä soveltamisalasta ja osaston luottamusmiehestä.

SJL:n neuvottelukunnan mukaan neuvottelut eivät ole edenneet riittävällä tahdilla. SJL:n tavoitteena on neuvottelutulos syyskuun loppuun mennessä. Sopimukseton tila alkaa ensi viikon keskiviikkona, ellei uutta työehtosopimusta synny.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.