Uutiset / 10.04.2013

Lehdistön tes-urakan ratkaisuviikot menossa

Journalistiliitolla ja Viestinnän Keskusliitolla on kolme viikkoa aikaa sopia noin 5000 lehdistössä työskentelevän työehdoista. Vanha sopimus on voimassa 30. huhtikuuta asti, ja Journalistiliiton oma takaraja sopimiselle on 3. toukokuuta.

 

Lehdistön alan neuvottelut alkoivat 27. maaliskuuta.

Molemmat osapuolet ovat jo esitelleet työehtosopimuksen tekstikohtia koskevat esityksensä, minkä lisäksi VKL on paljastanut palkkapoliittisen linjansa: senttiäkään ei haluta maksaa lisää.

 

SJL:n ja VKL:n suuret neuvottelukunnat ovat tavanneet kahdesti. Uusia tapaamisia on viikottain  ja vappua kohti tahti vain tihenee. Sopimuksen tekstiosuutta käsitellään säännöllisesti kahdessa pienemmässä työryhmässä.

Journalistiliiton hallitus käsittelee palkkoja ja mahdollisia palkkausjärjestelmän muutoksia koskevia esityksiä torstaina 11. huhtikuuta. Näin liiton rahaesitykset voidaan esittää aikaisintaan tiistaina 16. huhtikuuta. Tämä voi johtaa vielä yhden, palkkaukseen keskittyvän työryhmän perustamiseen neuvotteluissa.

Journalistiliiton valtuusto käsittelee lehdistön tes-tilannetta ylimääräisessä kokouksessaan torstaina 18. huhtikuuta Helsingissä. Jatkoa seuraa 3. toukokuuta, jolloin viimeistään valtuuston on saatava neuvottelutulos päätettäväkseen.

Journalistiliitossa on myös tehty koko alkuvuoden ajan valmistelutoimia mahdollisen työtaistelun varalle.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.