Uusimmat

Lehdistön tes-urakan ratkaisuviikot menossa

Journalistiliitolla ja Viestinnän Keskusliitolla on kolme viikkoa aikaa sopia noin 5000 lehdistössä työskentelevän työehdoista. Vanha sopimus on voimassa 30. huhtikuuta asti, ja Journalistiliiton oma takaraja sopimiselle on 3. toukokuuta.

 

Lehdistön alan neuvottelut alkoivat 27. maaliskuuta.

Molemmat osapuolet ovat jo esitelleet työehtosopimuksen tekstikohtia koskevat esityksensä, minkä lisäksi VKL on paljastanut palkkapoliittisen linjansa: senttiäkään ei haluta maksaa lisää.

 

SJL:n ja VKL:n suuret neuvottelukunnat ovat tavanneet kahdesti. Uusia tapaamisia on viikottain  ja vappua kohti tahti vain tihenee. Sopimuksen tekstiosuutta käsitellään säännöllisesti kahdessa pienemmässä työryhmässä.

Journalistiliiton hallitus käsittelee palkkoja ja mahdollisia palkkausjärjestelmän muutoksia koskevia esityksiä torstaina 11. huhtikuuta. Näin liiton rahaesitykset voidaan esittää aikaisintaan tiistaina 16. huhtikuuta. Tämä voi johtaa vielä yhden, palkkaukseen keskittyvän työryhmän perustamiseen neuvotteluissa.

Journalistiliiton valtuusto käsittelee lehdistön tes-tilannetta ylimääräisessä kokouksessaan torstaina 18. huhtikuuta Helsingissä. Jatkoa seuraa 3. toukokuuta, jolloin viimeistään valtuuston on saatava neuvottelutulos päätettäväkseen.

Journalistiliitossa on myös tehty koko alkuvuoden ajan valmistelutoimia mahdollisen työtaistelun varalle.