Uutiset / 09.01.2014

Lehdistön sopimuskauden tes-korotuksista neuvotellaan taas

Viime kevään tes-ratkaisussa todettiin, että koko sopimuskauden korotus määräytyy syksyn 2013 työmarkkinakierroksen yleisen linjan mukaan ja kesäkuussa maksettu 0,7% korotus otetaan tässä huomioon. SJL ja VKL ovat neuvotelleet tammikuussa asiasta työehtosopimuksen mukaisesti. Yleisen linjan määrittelyssä on todettu viime syksynä syntynyt työllisyys- ja kasvusopimus. Sen soveltamisen yksityiskohdista ns. yleisenä linjana lehdistön osalta ei kuitenkaan ole vielä päästy kokonaan yhteisymärrykseen.

Liitot tapaavat valtakunnansovittelija Esa Lonkan maanantaina 13.1.2014. Sopimuksen mukaisesti asian ratkaisee sovittelija, mikäli yhteisymmärrystä ei muutoin saavuteta.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.