Uutiset / 03.04.2014

Lehdistö hakee yhteistä puheenjohtajaehdokasta

 Journalistiliiton puheenjohtaja seuraavaksi nelivuotiskaudeksi valitaan joulukuussa pidettävässä valtuuston kokouksessa.

Lehdistön yhdistykset hakevat yhteistä ehdokasta haastamaan istuvaa puheenjohtajaa Arto Niemistä. SAL on asettanut ehdokkaaksi Hanne Ahon ja Turun yhdistys Asko Lehtosen, mutta molemmat yhdistykset ilmoittavat pyrkivänsä lehdistön yhteisen ehdokkaan asettamiseen.

Yhteisen ehdokkaan puolesta liputtaa myös Helsingin Sanomalehtimiesyhdistys. HSY:n piirissä on esillä ollut myös Juha Keskisen nimi.

Puheenjohtajakisa on perinteisesti avattu vaalivuoden yhdistyspäivillä. Tänä vuonna yhdistyspäivät pidetään Helsingissä 8.-9.4.

 

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.