Uutiset / 30.08.2011

Kenelle liiton ansiomerkki?

 

Suomen Journalistiliiton ansiomerkkejä jaetaan liittokokousten lakkauttamisen jälkeen joka syksy valtuuston sääntömääräisen kokouksen yhteydessä (tänä vuonna 8.12.2011). Ansiomerkeistä päättää liiton hallitus.
 
Ansiomerkkiesityksen voi tehdä kätevimmin liiton nettisivuilta löytyvällä lomakkeella. Määräaika päättyy 7.11.2011.
 
Ansiomerkin myöntämisedellytykset on ilmaistu väljästi niin, että saaja on toiminut ansiokkaasti liiton hyväksi. Ansiomerkkiä onkin pidetty ”elämäntyöpalkintona”, joskaan missään tapauksessa merkki ei ole tarkoitettu ainoastaan luottamustehtävistä jo luopuneille.
 
Vaikka ansiomerkkejä pyritään jakamaan vuosittain noin kymmenkunta, kaikille esitetyille sitä ei voida myöntää. Ansiomerkki ei myöskään seuraa automaattisesti jonkin luottamustehtävän hoitamisesta. Siksi ehdotusten hyviin perusteluihin kannattaa panostaa. Liiton toimistossa voidaan toki tarkistaa esim. milloin esitetty henkilö on hoitanut jotain luottamustoimea. Sen sijaan merkeistä päättävät eivät pysty arvioimaan henkilön toimintaa osastossa tai yhdistyksessä, jos siitä ei esityksessä kerrota.  
 
Kevätvaltuuston yhteydessä jaetaan huomionosoituksia tarkemmin määritellyistä ansioista. Vuoden järjestötekopalkinto myönnetään edellisen vuoden aikana tehdystä erityisen ansiokkaasta järjestöllisestä toiminnasta ja vuoden luottamusmiespalkinto tietenkin erittäin hyvästä luottamusmiestyöstä. Kannattaa siis miettiä tarkoin, mitä huomionosoitusta kullekin ehdotetaan.

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.