Uutiset / 30.08.2011

Kenelle liiton ansiomerkki?

 

Suomen Journalistiliiton ansiomerkkejä jaetaan liittokokousten lakkauttamisen jälkeen joka syksy valtuuston sääntömääräisen kokouksen yhteydessä (tänä vuonna 8.12.2011). Ansiomerkeistä päättää liiton hallitus.
 
Ansiomerkkiesityksen voi tehdä kätevimmin liiton nettisivuilta löytyvällä lomakkeella. Määräaika päättyy 7.11.2011.
 
Ansiomerkin myöntämisedellytykset on ilmaistu väljästi niin, että saaja on toiminut ansiokkaasti liiton hyväksi. Ansiomerkkiä onkin pidetty ”elämäntyöpalkintona”, joskaan missään tapauksessa merkki ei ole tarkoitettu ainoastaan luottamustehtävistä jo luopuneille.
 
Vaikka ansiomerkkejä pyritään jakamaan vuosittain noin kymmenkunta, kaikille esitetyille sitä ei voida myöntää. Ansiomerkki ei myöskään seuraa automaattisesti jonkin luottamustehtävän hoitamisesta. Siksi ehdotusten hyviin perusteluihin kannattaa panostaa. Liiton toimistossa voidaan toki tarkistaa esim. milloin esitetty henkilö on hoitanut jotain luottamustoimea. Sen sijaan merkeistä päättävät eivät pysty arvioimaan henkilön toimintaa osastossa tai yhdistyksessä, jos siitä ei esityksessä kerrota.  
 
Kevätvaltuuston yhteydessä jaetaan huomionosoituksia tarkemmin määritellyistä ansioista. Vuoden järjestötekopalkinto myönnetään edellisen vuoden aikana tehdystä erityisen ansiokkaasta järjestöllisestä toiminnasta ja vuoden luottamusmiespalkinto tietenkin erittäin hyvästä luottamusmiestyöstä. Kannattaa siis miettiä tarkoin, mitä huomionosoitusta kullekin ehdotetaan.

Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.