Uutiset / 04.11.2014

Kalevan toimitusosasto järkyttyi irtisanomisista

Oululaisen Kaleva-lehden toimitusosasto on järkyttynyt työnantajan maanantaina ilmoittamasta päätöksestä irtisanoa viisi työtoveria yt-neuvotteluiden päätteeksi.

Kalevasta lähtee kaikkiaan 12, joista toimituksen työntekijöitä on kahdeksan. Toimituksesta viisi irtisanotaan ja kolme lähtee eläkejärjestelyin.

Kalevasta kerrotaan, että henkilökunta oli marssinut ulos kuultuaan työnantajan ratkaisusta. Journalistiliitto sai tiedon ulosmarssista tiistaina iltapäivällä. Liiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen oli yhteydessä Kalevan luottamusmieheen välittömästi tiedon saatuaan.

"Työnantaja ei ottanut ratkaisussaan millään tavoin huomioon työntekijäpuolen ehdotuksia työpaikkojen säästämiseksi. Työntekijät ehdottivat säästöjen aikaansaamiseksi esimerkiksi osa-aikaistamisia ja lomautuksia sekä lomapalkan korotusten vaihtamista vapaaksi", kertoo toimitusosasto Journalistiliitolle maanantaina lähettämässään kannanotossa.

Yt-neuvotteluiden tuloksesta kertoi maanantaina Journalisti.

 

TEKSTIÄ MUOKATTU: Tiedotteeseen lisättiin ensijulkaisun jälkeen tieto siitä, milloin Journalistiliitto sai tiedon ulosmarssista. Lisättiin tieto edunvalvontajohtajan yhteydenotosta Kalevan luottamusmieheen.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.