Uutiset / 25.08.2014

JSN:ltä kolme langettavaa

Julkisen sanan neuvosto käsitteli 20. elokuuta pitämässään kokouksessa seitsemän kantelua, joista kolme johti langettavaan päätökseen.

Radio Dein juontajan todettiin käyttäneen ohjelmaansa henkilökohtaisen riita-asian selvittelyyn ja paljastaneen arkaluonteisia, yksityiselämään kuuluvia asioita. Rukousparantajana tunnettu juontaja kertoi eräästä riita-asiasta omasta näkökulmastaan. Juontaja raportoi myös kantelun tehneen henkilön puolison parantumisesta, jonka juontaja oli näkemyksensä mukaan saanut rukouksellaan aikaan. Kantelijan puoliso oli kuitenkin neljä vuotta aiemmin kuollut syöpään. JSN:n mielestä ohjelma loukkasi kuolleen läheisiä.

Kainuun Sanomat sai langettavan laiminlyötyään virheen korjaamisen. Lehti oli julkaissut islaminuskoisen miehen henkilöhaastattelun, jossa kerrottiin virheellistä tietoa muslimien avioitumissäännöistä. Useista pyynnöistä huolimatta lehti ei ollut oikaissut virhettään.

Ilta-Sanomat puolestaan sai langettavan päätöksen piilomainonnasta. Lehti oli julkaissut ilmoituksen, jota se ei erottanut riittävän selvästi toimituksellisesta sisällöstä.

Toisesta tapauksesta Ilta-Sanomat sai vapauttavan päätöksen. Vapauttavan päätöksen sai myös Nya Åland, ja Helsingin Sanomat sai sellaisen kahdesta eri jutusta.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.