Uusimmat

JSN:ltä kolme langettavaa

20.8. pidetyssä kokouksessa langettavan päätöksen saivat Radio Dei, Kainuun Sanomat ja Ilta-Sanomat.

Julkisen sanan neuvosto käsitteli 20. elokuuta pitämässään kokouksessa seitsemän kantelua, joista kolme johti langettavaan päätökseen.

Radio Dein juontajan todettiin käyttäneen ohjelmaansa henkilökohtaisen riita-asian selvittelyyn ja paljastaneen arkaluonteisia, yksityiselämään kuuluvia asioita. Rukousparantajana tunnettu juontaja kertoi eräästä riita-asiasta omasta näkökulmastaan. Juontaja raportoi myös kantelun tehneen henkilön puolison parantumisesta, jonka juontaja oli näkemyksensä mukaan saanut rukouksellaan aikaan. Kantelijan puoliso oli kuitenkin neljä vuotta aiemmin kuollut syöpään. JSN:n mielestä ohjelma loukkasi kuolleen läheisiä.

Kainuun Sanomat sai langettavan laiminlyötyään virheen korjaamisen. Lehti oli julkaissut islaminuskoisen miehen henkilöhaastattelun, jossa kerrottiin virheellistä tietoa muslimien avioitumissäännöistä. Useista pyynnöistä huolimatta lehti ei ollut oikaissut virhettään.

Ilta-Sanomat puolestaan sai langettavan päätöksen piilomainonnasta. Lehti oli julkaissut ilmoituksen, jota se ei erottanut riittävän selvästi toimituksellisesta sisällöstä.

Toisesta tapauksesta Ilta-Sanomat sai vapauttavan päätöksen. Vapauttavan päätöksen sai myös Nya Åland, ja Helsingin Sanomat sai sellaisen kahdesta eri jutusta.