Uutiset / 26.04.2024

Journalistiliitto onnittelee satavuotiasta Journalisti-lehteä

Liitto onnittelee perjantaina 26. huhtikuuta tasan sata vuotta täyttävää Journalisti-lehteä. Onnittelut menevät myös lehden rautaisille tekijöille. Lehti on tarjonnut jo vuosisadan ajan tärkeää tietoa media-alan ammattilaisista ja alasta.

Lehti ilmestyi Sanomalehtimies-Journalisten -nimellä ensimmäisen kerran 26.4.1924. Ensimmäisessä numerossa kerrottiin, että ”virkaveljillä Skandinavian maissa on omat pienet ammattilehtensä, ja katsotaan siellä, että tämä yhdysside eri sanomalehtimiespiirien, keskus- ja maakuntajärjestöjen sekä yksityisten journalistien kesken on ollut hyödyllinen”.

Juuri perustetun lehden toivottiin ”herättämään lukijoissaan entistä suurempaa ja kestävämpää harrastusta sanomalehtimieskuntamme yhteisiin, sisäisiin ja ammatillisiin asioihin.” Lehti lupasi lukijoilleen välittävänsä tärkeää tietoa: ”Täten toimittajat torkkuvissakin piiriyhdistyksissä pysyvät asiain tasalla ja tietoisina siitä, mitä on tekeillä.”

Lue lehteä täällä.

Journalistin oma juttu juhlavuodesta.

Tässä ensimmäisen numeron etusivu.


Katso myös

Kaikki uutiset

Kansan Uutiset tuli ainoana tapaamiseen freelancerien työn ehdoista

Tapaamisessa keskusteltiin mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut freelancerien palkkioista ja työn ehdoista. Keskusteluita päätettiin jatkaa elokuussa Kansan Uutisten toimistolla.

Lehdistönvapaus rapautuu myös Euroopassa

Euroopan kansalaisvapauksien liitto Liberties varoittaa uudessa raportissaan autoritaarisuuden noususta ja demokratian heikkenemisestä Euroopassa. Näiden trendien seurauksena median vapaus EU:ssa on uhattuna. Erityisen uhanalaisia ovat yleisradioyhtiöt.

Liiton neuvottelemia palkan- ja palkkionkorotuksia Yleisradiossa 1.6.

Yleisradion työehtosopimus ja Yhtyneet-sopimus nostavat työntekijöiden palkkoja ja palkkioita.