Uutiset / 04.05.2015

Jokesin kevään apurahahaku alkoi

JOKESIN TIEDOTE:

Jokesin kevään apurahahaku on avattu. Nyt voit hakea 22 000 euron Jokes-apurahaa alaa hyödyttävään tutkimustyöhön, Jyrki A. Juutin muistostipendiä edunvalvontataitojen kehittämiseen sekä uusia 20 000 euron Nova-apurahoja uuden journalistisen sisällön tai julkaisun kehittämiseen.

Haettavana ovat myös stipendit säätiön ammatillisille täydennyskoulutuskursseille. Kurssitarjonnassa ovat paikallislehtijournalisteille räätälöity Lukijaa lähelle lehdessä ja verkossa -kurssi, multimedian perusteisiin keskittyvä Multimediapaja, visuaalisen journalismin Sanoin ja kuvin -työpaja sekä Editoija Digimaailmassa -koulutus, jossa kehitytään editoijana, perehdytään digitaalisen journalismin eri muotoihin ja kehityssuuntiin sekä digitalisoitumisen vaikutukseen toimituksen työprosessiin.

Lisäksi säätiö jakaa 5 000 euron työskentelyapurahoja perusteelliseen journalistiseen tiedonhankintaan ja tarkistukseen perustuvan journalistisen jutun tai julkaisun tekemiseen.

Apurahahakemus on jätettävä Jokesin sähköiseen apurahajärjestelmään 25. toukokuuta mennessä. Hakemukseen liitettävä sitoumus on printattava järjestelmästä, allekirjoitettava ja postitettava säätiön osoitteeseen. Sitoumuksen on oltava perillä säätiön toimistolla 1. kesäkuuta mennessä.

Tarkemmat tiedot nyt haettavana olevista apurahoista löydät täältä: http://www.jokes-saatio.fi/?page_id=9


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.